8 Οκτωβρίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 

Θα έλεγα ότι μάτι κακό ήταν και κόντεψα να γκρεμοτσακιστώ, τώρα πια όχι.

***

Ρίζα ήταν από αυτά τα κοκορίζικα δέντρα που φύτεψε ο Χιονίδης, απέναντι από τα δημοτικά ουρητήρια και σκοντάφτοντας έφαγα τα μούτρα μου. Κρίμα κι ήθελα να γραφτώ στο "τρέχω για την Κατερίνη".

***

Απολογισμός της πτώσης. Κακώσεις, θλάσεις και δημόσια ξεφτίλα. Δύο απαντήσεις υπάρχουν ή στραβάδι να πρόσεχες, ή σκεπάζουμε τις ρίζες.

***

Ελπίζω ο αντιδήμαρχος πρασίνου ή κάτι τέτοιο που είναι εκ μεταγραφής να μην αρκεστεί στην πρώτη απάντηση.

***

Με τους επτά συναγωνιστές του στο ψηφοδέλτιο " Πολίτες σε δράση" τάβαλε ο Λεμονόπουλος, συναδέλφους που άλλαξαν παράταξη. Επιμελώς νομίζω απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη "αποστασία", γιατί στο δεξιό μαγαζί ο όρος θυμίζει το "παληά μου τέχνη κόσκινο".

***
Ρεαλιστής ο δήμαρχος δικαιολόγησε τις μεταγραφές ως κάλεσμα καθήκοντος και προσφοράς. Ψύλλοι στ' άχυρα, εδώ άλλαξαν παράταξη και ιδεολογικό προσανατολισμό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για "πταίσματα θα μιλάμε;

***

Θυμηθείτε ότι κι ο Θεμιστοκής πήρε μεταγραφή στον Περσικό στρατό και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

***

 Είναι γεγονός ότι κάποιοι αλλάζουν στάση, προδίδουν φιλίες και κοινούς αγώνες, σύνηθες φαινόμενο στην πολιτική ζωή. Η εν τω βάθει όμως πολιτική ηθική, όσο υπάρχει, αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες. Κάτι ξέρει κι ο Γιάννης Μαλτζάρης από συντροφική εμπειρία κι αν θέλετε μπορείτε να τον ρωτήσετε.

***

Προσωπικά δεν μου πέφτει λόγος για το τι γίνεται στην δεξιά πολυκατοικία, αν οι κακοί και ανίκανοι του χθες, έγιναν καλοί και ικανοί σήμερα. Με ενδιαφέρει όμως η ιερά μου ψήφος να μη γίνεται εμπορεύσιμο αγαθό στα χέρια κάθε αθεροβάμωνα. Και το είδαμε να συμβαίνει κατ' επανάληψη.

***

Γενικά η πολιτική δεν είναι ένα απλό δίπολο, Βίσση ή Βανδή, Μέσι ή Ρονάλντο. Τα πρόσωπα θέτουν κρίσιμα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια μας τη ζωή κι όχι μόνο με το θυμικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: