25 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δυο χρόνια γνώριζε το πλιάτσικο Πάτση-Γιατί δεν αποπέμπει τον κ. Πιερρακάκη;

 Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο», ενώ ρωτά τον πρωθυπουργό γιατί δεν αποπέμπει τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη «που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento. Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση». Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών». «Ακόμα και έτσι ωστόσο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;».

Εν είδει υστερόγραφου ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει επιπλέον δύο ερωτήματα: «Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: