28 Οκτωβρίου 2022

Κατανάλωση ενέργειας: Οι πιο ακριβές πόλεις στην Ευρώπη –Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

 


Τη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις στην Ευρώπη όσον αφορά στο ενεργειακό κόστος, παρουσιάζει η ιστοσελίδα κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών, holidu.

Η εν λόγω έρευνα έγινε με την ανάλυση των τιμών κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια όσο και για το φυσικό αέριο σε 33 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να προσδιοριστεί ποια είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη όσον αφορά στο ενεργειακό κόστος.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι την 8η θέση της λίστας με τις πιο ακριβές  πόλεις  ως προς την κατανάλωση ενέργειας βρίσκεται η Αθήνα, με 28,97% αύξηση της μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 1,2% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Από τον παρακάτω πίνακα της έρευνας προκύπτει ότι η Αθήνα είναι ενεργειακά πιο ακριβή πόλη από τις εξής πόλεις:

  • Βρυξέλλες
  • Βέρνη
  • Παρίσι
  • Ρώμη

 

 

Διαβάστε ολόκληρο τον πίνακα εδώ

 

Ενέργεια: Aκολουθεί η λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις

1. Κοπεγχάγη, Δανία

Η Κοπεγχάγη της Δανίας είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη για ενέργεια. Με 62,11 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και πάνω από 20% αύξηση των μηνιαίων μεταβολών στις τιμές τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του φυσικού αερίου, η Κοπεγχάγη έχει πληγεί σκληρά από την ενεργειακή κρίση.

2. Βερολίνο, Γερμανία

Στη δεύτερη θέση με 57,74 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και 23,11% αύξηση της μηνιαίας τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, οι κάτοικοι του Βερολίνου αισθάνονται πραγματικά τη ζέστη (ή την έλλειψή της) σε αυτές τις αυξανόμενες τιμές.

3. Βιέννη, Αυστρία

Την τρίτη θέση στην ευρωπαϊκή μας κατάταξη με 48,26 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και 36,31% αύξηση της μηνιαίας τιμής φυσικού αερίου καταλαμβάνει η Βιέννη.

4. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Επόμενο στη λίστα μας είναι το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με 44,3 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και αύξηση 30,60% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

5. Στοκχόλμη, Σουηδία

Στην τελευταία θέση της πρώτης πεντάδας βρίσκεται η Στοκχόλμη της Σουηδίας με 48,41 c€/MWh στις συνολικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 47,07% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ποιες πόλεις της Ευρώπης συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα της λίστας;

Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν:

6. Πράγα, Τσεχία – 22,99% αύξηση της μηνιαίας ηλεκτρικής ενέργειας

7. Μαδρίτη, Ισπανία –44,59 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου

8. Αθήνα, Ελλάδα – 28,97% αύξηση της μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου

9. Βρυξέλλες, Βέλγιο – 56,95 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου

10. Βέρνη, Ελβετία – 37,01 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: