25 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΕΚΔΟΤΑ


 Διαβάζει ο Τοτός «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» και ρωτάει τον πατέρα του:

 «Μπαμπά ξέρεις πως είναι δομημένη η κοινωνία;»

 «Φυσικά Τοτέ εγώ στην «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» ήμουν απο τους καλύτερους μαθητές! Πρόσεξέ με καλά: Οι κοινωνίες είναι δομημένες αρχικά σε κράτη, για να καταλάβεις καλύτερα τη δομή του κράτους να φανταστείς οτι λειτουργεί σαν το σπίτι μας.» 

«Δηλαδή;;;» ρωτάει ο Τοτός. «

Δηλαδή εγώ που φέρνω τα λεφτά στο σπίτι είμαι το μεγάλο κεφάλαιο. Η μαμά σου που νοικοκυρεύει και κάνει τη διαχείριση του σπιτιού είναι η κυβέρνηση. Η υπηρέτρια που έχουμε είναι η εργατική τάξη. Εσύ που ζεις στο σπίτι και τα βλέπεις όλα είσαι η κοινή γνώμη. Και η Αννούλα το μωράκι μας είναι η νέα γενιά.»

 Τη νύχτα η μικρή αδερφή του Τοτού ήθελε άλλαγμα και τον ξύπνησε με τη γκρίνια της. Πηγαίνει να το πει στη μάνα του αλλά κοιμόταν. Ψάχνει τον πατέρα του και τον βρίσκει στο σαλόνι να βγάζει τα μάτια του με την υπηρέτρια. Ο πατέρας του έκανε νόημα να μην βγάλει κουβέντα και ο Τοτός επέστρεψε στο δωμάτιό του. 

Την επόμενη μέρα τον ρωτά ο πατέρας του: «Μήπως σκέφτηκες καθόλου αυτά που σου είπα εχθές για τις κοινωνίες;»

 Και απαντάει ο Τοτός: «Κατάλαβα πως όταν το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη, η κυβέρνηση κοιμάται του καλού καιρού, η κοινή γνώμη σωπαίνει και η νέα γενιά είναι χωμένη μέσα στα σκατά!»  Πηγή: https://www.poly-gelio.gr/anekdoto-didbazei-totos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: