5 Οκτωβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: «Μου έφεραν ψωμί, αυτό με εξόργισε» είπε ο επιβάτης που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

 Ένοχος κρίθηκε ο 41χρονος από την Τυνησία, που ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης προκάλεσε ένταση στη διάρκεια πτήσης από την Κωνσταντινούπολη προς την Τύνιδα, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

 Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με 3ετή αναστολή στον 41χρονο.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, ενώ κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας οι αστυνομικοί του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι στο όνομά του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου των Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή 8ετούς κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία και κρίθηκε ένοχος – μεταξύ άλλων – για διατάραξη ασφάλειας πτήσεων.

Στην απολογία του δεν ανέφερε τίποτα περί μέθης αλλά παραδέχθηκε ότι δημιούργησε ένταση. Όπως ισχυρίστηκε, είναι διαβητικός και λόγω υπογλυκαιμικού σοκ που υπέστη κατά την πτήση ζήτησε από το προσωπικό να φάει κάτι γλυκό. «Μου έφεραν ψωμί, αυτό με εξόργισε και το πέταξα κάτω. Μου είπαν ‘δεν θα φας τίποτα εάν δεν σου αρέσει’» σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άσκησε έφεση κατά της απόφασης αλλά δεν αφέθηκε ελεύθερος καθώς εκκρεμεί η καταδικαστική απόφαση για την οποία θα μεταχθεί εκ νέου αύριο στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης,

Σε ό,τι αφορά στην 8ετή κάθειρξη, ο 41χρονος είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ότι πιθανότατα να πρόκειται για άλλο πρόσωπο, καθώς ο ίδιος – όπως είπε – έχει δύο ονόματα κι ότι κατά τον χρόνο τέλεσης της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης δεν βρισκόταν στην Ελλάδα.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: