25 Οκτωβρίου 2022

Ανδρέας Πάτσης: Ποιος είναι ο βουλευτής από τα Γρεβενά που διεγράφη από τη ΝΔ

 

Ανδρέας Πάτσης: Ποιος είναι ο βουλευτής από τα Γρεβενά που διεγράφη από τη ΝΔ
Ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις επαγγελματικές ασχολίες του, οι οποίες κρίθηκαν ως ανεπαρκείς από τα αρμόδια όργανα της ΝΔ.Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, βουλευτής και «αγοραστής» κόκκινων δανείων από τράπεζα. Ο λόγος για τον Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία μετά την αποκάλυψη ότι διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια.

Προερχόμενος από ένα μικρό αλλά απαράμιλλης ομορφιάς χωριό –στο οποίο γυρίστηκε ο «Μεγαλέξαντρος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου- το Δοτσικό Γρεβενών, ο Ανδρέας Πάτσης απασχόλησε αρκετές φορές τα μέσα ενημέρωσης πριν τις αποκαλύψεις που οδήγησαν στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, ξεκίνησε μόνος του τη δικηγορία «με αγάπη και θέληση για προσφορά προς τον συνάνθρωπό» και κατόρθωσε να δημιουργήσει επιχειρήσεις νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας ο Ανδρέας Πάτσης ήταν όταν ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο. Αφού έκανε ένα πέρασμα από την Ελασσόνα, βρέθηκε στη Νίκη Βόλου με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Super League.

Αν και ξεκινά το πρωτάθλημα κανονικά, λίγους μήνες αργότερα επικαλείται οικονομική αδυναμία και αποχωρεί, αφήνοντας την ομάδα να υποβιβαστεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Ο γάμος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Η επόμενη στιγμή που ο Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε στο επίκεντρο, ήταν ο γάμος του με τη δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά, που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας της Κηφισιάς στις 14 Φεβρουαρίου του 2020, με κουμπάρους τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του, στενή φίλη της νύφης, Βασιλική Τσόγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2018 όταν ο Ανδρέας Πάτσης ετοιμαζόταν να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής διεκδικώντας την έδρα της εκλογικής περιφέρειας των Γρεβενών και εκείνη παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και εκπομπών.

Η Βίκυ Παπαλουκά παρουσίασε στο παρελθόν την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη», δελτία ειδήσεων σε Blue Sky, Εxtra Channel και Epsilon, καθώς και ενημερωτική εκπομπή στο Τηλεάστυ.

Όπως έλεγαν τότε, η Βίκυ Παπαλουκά έγινε αμέσως το «δεξί χέρι» του υποψήφιου βουλευτή, με τον έρωτά τους να δυναμώνει παράλληλα με την εκλογή του στις βουλευτικές του 2019.

Η ιδιαίτερη σχέση του ζευγαριού με τον Στέλιο Πέτσα ήταν εκείνη που προκάλεσε αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση του site που διατηρεί η κυρία Παπαλουκά, του pointmedia.gr, από την περίφημη Λίστα Πέτσα.

Οι κοινές εμφανίσεις

Οι δυο τους θα δώσουν κοινή συνέντευξη όπου θα μιλήσουν για τα κοινά τους σχέδια.

Τότε ο Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε «πεπρωµένο ή αλλιώς κάρµα» τη συνάντησή του με τη γυναίκα του σε ένα τραπέζι. Οπως αφηγήθηκε τη γνωριμία του: «Σε µια µεγάλη παρέα, πιο αργά από τις 12 τα µεσάνυχτα το 2018, µία ηµέρα µετά τα γενέθλια της Βίκυς τον Αύγουστο, ένας φίλος από την παρέα, ο Στέλιος Πέτσας, µου ζήτησε την ενίσχυση ενός δικηγόρου, για να πείσω κάποιους από την παρέα ότι αυτή τη φορά θα πρέπει σύσσωµοι να συµπορευτούν µε τη Ν.∆. και να επηρεάσουν όσους µπορούν περισσότερους υπέρ. Πήγα, αν και ήταν πολύ αργά, και έπειτα από µακρά συζήτηση ζήτησα τη συνδροµή της Βίκυς, ως επικοινωνιολόγου και δηµοσιογράφου, για να µε βοηθήσει στον προεκλογικό µου αγώνα ως πρώτη φορά και ως νέος υποψήφιος µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στον Νοµό Γρεβενών, στα πατρικά µου εδάφη. Γι’ αυτό και κάναµε κουµπάρο τον Στέλιο Πέτσα, αφού εκείνος µας γνώρισε».

Στην ερώτηση της Σάσας Σταμάτης πώς έγινε η πρόταση γάμου είχε πει: «Σε οικογενειακό τραπέζι, σε κάλεσµα Κυριακής, χωρίς να ξέρουν κάτι, τους αιφνιδίασα κάνοντας πρόταση γάµου µε την ηµεροµηνία και του αρραβώνα και του γάµου. Ναι, από την πρώτη φορά που της ζήτησα να βγούµε οι δυο µας, το κατάλαβα… Ηταν η γυναίκα της ζωής µου. Απόλυτα κεραυνοβόλος έρωτας».

Ακολούθησαν αρκετές κοινές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της χώρας και το εξωτερικό. Ακόμα και στο Μονακό είχε βρεθεί το ζευγάρι, δίνοντας το «παρών» σε κοινωνική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πριγκιπάτο και μην ξεχνώντας να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες με τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Η διαγραφή και η «απάντηση»

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαγοράς «κόκκινων δανείων» ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ οδήγησαν στη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής Γρεβενών κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές του ασχολίες στα αρμόδια όργανα της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία τις έκριναν ως ανεπαρκείς.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ» ανέφερε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ωστόσο, ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει την έδρα στη Νέα Δημοκρατία και θα παραμείνει ως ανεξάρτητος στο Κοινοβούλιο.

«Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας, ανεξάρτητος, σε λίγη ώρα θα ανεβεί δελτίο Τύπου από εμένα και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λεπτομέρειες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ανδρέας Πάτσης και καταλήγει χαρακτηριστικά: «Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά».

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: