23 Οκτωβρίου 2022

Κόστα Ρίκα: Αγνοείται αεροσκάφος με πέντε επιβαίνοντες – Ανάμεσά τους Γερμανός δισεκατομμυριούχος

 

Κόστα Ρίκα: Αγνοείται αεροσκάφος με πέντε επιβαίνοντες – Ανάμεσά τους Γερμανός δισεκατομμυριούχος

Ποιος είναι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος.

Aγωνιώδεις είναι οι έρευνες για το μικρό αεροσκάφος με τους πέντε επιβαίνοντες το οποίο εξαφανίστηκε την Παρασκευή σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κόστα Ρίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ εκτός από τον πιλότο βρίσκονταν ο δισεκατομμυριούχος Rainer Schaller, η οικογένειά του και ένα ακόμη άτομο.

«Λάβαμε επείγουσα ειδοποίηση για (το ότι εξαφανίστηκε) μικρό αεροσκάφος, (που εκτελούσε) ιδιωτική πτήση από το Μεξικό προς το αεροδρόμιο της Λιμόν» (ανατολικά), εξήγησε ο υπουργός.

Στο αεροσκάφος επιβαίνουν «πέντε Γερμανοί υπήκοοι», πρόσθεσε σε βίντεο που διένειμαν σε ΜΜΕ οι υπηρεσίες του.

«Η επικοινωνία του αεροσκάφος με τον πύργο ελέγχου χάθηκε κοντά στην Μπάρα δε Παρισμίνα, στις κοσταρικανές ακτές στην Καραϊβική, κι ενεργοποιήσαμε αμέσως εσωτερικά πρωτόκολλα» για να εντοπιστεί, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Κατά τον κ. Τόρες, το αεροπλάνο εξαφανίστηκε χθες Παρασκευή στις 18:00 (τοπική ώρα· σήμερα Σάββατο στις 03:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Πού έχουν εντοπιστεί συντρίμμια

Όπως μετέδωσε ο ιστότοπος businessinsider ίχνη από συντρίμμια έχουν εντοπιστεί στις ακτές της Κόστα Ρίκα.

Ο ιδρυτής της McFit, Rainer Schaller, 53 ετών, φέρεται να εκτελούσε δρομολόγιο από το Μεξικό στο Limón με την σύντροφό του, Christiane Schikorsky, και με τα παιδιά τους Aaron και Finja το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα, όταν το αεροπλάνο τους εξαφανίστηκε. Ένας άνδρας με το όνομα Marcus Kurreck – που πιστεύεται ότι ήταν personal trainer – θεωρείται ότι ήταν επίσης στο αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας RSG, που περιλαμβάνει τα γυμναστήρια McFit, John Reed και Gold’s Gym, επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο Schaller, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ήταν στο αεροπλάνο τα ίχνη του οποίου αναζητούνται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: