7 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφο τουρισμού από την κεντρική Ευρώπη


Τουριστικούς πράκτορες από την κεντρική Ευρώπη και δημοσιογράφο που εξειδικεύεται στο τουριστικό ρεπορτάζ υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος. Κατά τη συνάντηση τους με τον Δήμαρχο, οι επαγγελματίες από Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον Όλυμπο, την ευρύτερη παρολύμπια περιοχή και τις παραλίες, υπογραμμίζοντας ότι θα μεταφέρουν την εμπειρία της επίσκεψής τους στο αγοραστικό κοινό των κρατών στα οποία δραστηριοποιούνται.


Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στη γαστρονομία της περιοχής, τα τοπικά προϊόντα και κρασιά που είχαν την ευκαιρία να γευτούν. Αντάλλαξαν επίσης τις εντυπώσεις τους για την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου, που εκτείνεται από την αρχαιότητα έως σήμερα, με επισκέψιμα σημεία αναφοράς τον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου, το βυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα έως τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Γερολιόλιος σημείωσε ότι, εκτός της προσέλκυσης επισκεπτών από την Ελλάδα, στόχος της στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου αποτελεί και η προβολή του Δήμου στο εξωτερικό, ως προορισμός επισκέψιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προκειμένου να απολαύσουν τον εμβληματικό Όλυμπο, τα 38χλμ ακτογραμμής, τον ιστορικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο που συναντάται στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Πριν την συνάντησή τους με τον Δήμαρχο προηγήθηκε ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, όπου απόλαυσαν μία εικονική ανάβαση στον Όλυμπο, από τις πλαγιές του ως την κορυφή του, τον Μύτικα.

Το ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau.


Δεν υπάρχουν σχόλια: