18 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ενημερωτική εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας (ΚΑΡ.Π.Α.)Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας (ΚΑΡ.Π.Α.) το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντούς, στο πλαίσιο της «16ης Οκτωβρίου: Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς».


Την παρουσίαση των πρώτων βοηθειών έκανε ο κ. Δημήτρης Κατιρτζής, εκπαιδευτής εκπαιδευτών του Ερυθρού Σταυρού (Τμήμα Διασωστών Πιερίας) και πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Εφέσου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οικογένεια του αείμνηστου Γιάννη Κουρινιώτη προσέφερε στην Κοινότητα της Βροντούς μία φορητή συσκευή απινιδωτή στη μνήμη του εκλιπόντος συμπολίτη μας. Την συσκευή παρέδωσαν στον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Κορινιώτη η κα Βασιλική Κουρινιώτη, κόρη του αείμνηστου Γιάννη Κουρινιώτη με τις αδερφές και τη μητέρα της. Ο Γιάννης Κουρινιώτης υπήρξε επί πολλά χρόνια ενεργός και δραστήριος τόσο στην πατρίδα του την Βροντού όσο και ολόκληρη την Πιερία, με πλούσια προσφορά στα κοινά.Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος υπογράμμισε την σπουδαιότητα της γενναιόδωρης προσφοράς της οικογένειας Κουρινιώτη προς την Κοινότητα της Βροντούς. Σημείωσε παράλληλα ότι στόχος του Δήμου αποτελεί ο εξοπλισμός κάθε κοινότητας με συσκευή φορητού απινιδωτή, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πανελλήνιο Δίκτυο Απινιδωτών για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και οι βουλευτές Πιερίας κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: