19 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Κατερίνης - «ΠΟΛΙΣ ΑΕ ΟΤΑ»: «Νέα πνοή» στο αίθριο της πλατείας Δημαρχείου - Ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο οι παρεμβάσεις που μεταμορφώνουν τη δημοτική αγορά

 


Το αίθριο της πλατείας Δημαρχείου γυρίζει σελίδα, αναγεννάται και μεταμορφώνεται σε μία καλαίσθητη στοά, σε ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά της πόλης. Μία σύγχρονη αγορά, που θα αντανακλά τον εμπορικό δυναμισμό της πόλης, θα στεγάζει καταστήματα και θα αποτελεί έναν χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης, επικοινωνίας, εμπορικών και πολιτιστικών δράσεων.

Ήδη οι παρεμβάσεις για την αναζωογόνηση του δημοτικού κτιρίου της δημοτικής αγοράς και ουσιαστικά το «ξαναζωντάνεμα» του συγκεκριμένου δημοτικού χώρου, μετά από πολυετή συνεχή υποβάθμιση οδεύουν στην τελική ευθεία. Οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη από τον Δήμο Κατερίνης υλοποιούνται με ευθύνη της  «ΠΟΛΙΣ ΑΕ ΟΤΑ» και όπως εξηγεί η πρόεδρος, Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη: «Με την ολοκλήρωση των εργασιών έως τις αρχές Δεκεμβρίου, το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς θα έχει γίνει πόλος έλξης για επιχειρηματίες και δημότες. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα  να εκμισθώσουμε ως δημοτική επιχείρηση άμεσα, με ευνοϊκότερους όρους τα ισόγεια καταστήματα, ενώ σε βάθος χρόνου να κάνουμε απόσβεση του κεφαλαίου που έχει διατεθεί για την αναβάθμισή τους».

Χώρος ελκυστικός για όλους

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Οι αισθητικές παρεμβάσεις ανάδειξης και συνολικής ανάπλασης στο δημοτικό κτίριο και στο αίθριο της δημοτικής αγοράς δίνουν νέα πνοή στην καθημερινότητα της πόλης. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την εικόνα της για να είναι ποιοτική τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της, όσο και για τους επισκέπτες της. Το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είχε σημαντικά προβλήματα επί σειρά ετών, θα πληροί πλέον τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτυχθεί και να γίνει ελκυστικό για όλους».

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: