7 Οκτωβρίου 2022

Στον όμιλο Grimaldi το 67% του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

 "Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία" δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την ανάδειξη της κοινοπραξίας Grimaldi ως προτιμητέου επενδυτή στην απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το τίμημα για την παραχώρηση για 40 χρόνια του 67% των μετοχών του Οργανισμού, να ξεπερνά τα 84,2 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών δικαιώνεται, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η κοινοπραξία GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., αναδείχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ο ιταλικός όμιλος θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΗΓ έναντι συνολικού τιμήματος 84.170.000 ευρώ.

Δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του λιμανιού, είχαν υποβάλει, εκτός από τον όμιλο GRIMALDI, η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και ο ΟΛΘ Α.Ε.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 .amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: