14 Οκτωβρίου 2022

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 7,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Η δημοσκόπηση δίνει μια εικόνα για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, αλλά και των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά.

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, λίγους μήνες πριν να στηθούν οι κάλπες.

 Οι μετρήσεις της MRB αναδεικνύουν και τις σκέψεις των πολιτών για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια συγκυβέρνησης. Μάλιστα, σε αυτή την ερώτηση η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι ποσοστού 22,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%, ποσοστό οριακό ξανά για την είσοδό του στη Βουλή. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι στο 6,8%.

Η αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται το 7,2%. Εδώ, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 31,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.

Όσον αφορά το ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα

Οι μετρήσεις της MRB  για λογαριασμό του newsbomb.gr αναδεικνύουν και τις σκέψεις των πολιτών για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια συγκυβέρνησης, με τα αποτελέσματα μάλιστα να προκαλούν… εκπλήξεις.

Για την ακρίβεια πάντως, είναι συντριπτική η διαφορά σε σχέση με άλλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: