21 Οκτωβρίου 2022

Στα φαρμακεία τα διπλά self test για κοροναϊό και γρίπη – Πώς λειτουργούν


 Έφτασαν στην Ελλάδα τα διπλά σελφ τεστ για κοροναϊό και γρίπη, τα οποία διαθέτουν πλέον τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους διαγνωστικά τεστ, με τη διαφορά πως αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν ταυτόχρονα τόσο τον κοροναϊό όσο και τη γρίπη Α και Β τύπου, από κοροναϊό ή γρίπη Α και Β τύπου, ή και από τις δύο νόσους ταυτόχρονα.

Τα τεστ γίνονται με τον ίδιο τρόπο αλλά είναι διπλά, δηλαδή βάζουμε μία σταγόνα υγρού για τον κοροναϊό και μία για τη γρίπη.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη θυρίδα του κορωνοϊού θα εμφανιστεί μία κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ, ενώ στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και, εάν είναι τύπου Α, στο αντίστοιχο γράμμα.

Έξαρση των ιώσεων του αναπνευστικού καταγράφεται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η κίνηση είναι αυξημένη με τα αντιπυρετικά χάπια, τα σιρόπια για τον βήχα, τις καραμέλες για τον λαιμό και τις βιταμίνες να έχουν την τιμητική τους.

Την ίδια ώρα, αυξημένα είναι και τα κρούσματα της Covid-19 που επιβεβαιώνονται με τη διενέργεια rapid tests στα φαρμακεία..in.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: