21 Νοεμβρίου 2022

Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2: Το άστρο του Γκάκπο λύγισε τη Σενεγάλη

Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2: Το άστρο του Γκάκπο λύγισε τη Σενεγάλη

Ντεμπούτο με το δεξί για την Ολλανδία που επικράτησε της Σενεγάλης του Παπέ Αμπού Σισέ με 2-0. Το γκολ του Γκάκπο στο 85′ άνοιξε τον δρόμο με τον Κλάασεν να σφραγίζει τη νίκη στις καθυστερήσεις.


Η Ολλανδία επικράτησε της Σενεγάλης του Παπέ Αμπού Σισέ με 2-0, χάρη στα γκολ του Γκάκπο στο 85′ και του Κλάασεν και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Σενεγάλη ήταν η ομάδα που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ήρθε το πρώτο γκολ των Ολλανδών που προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους.

Οι πρωταθλητές Αφρικής παρουσίασαν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πολύ καλό πρόσωπο και μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ισμαίλα Σαρ να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών.

Οι Ολλανδοί είχαν τη δική τους πρώτη καλή στιγμή στο 4′ με τον Μπεργκβάιν να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το εξαιρετικό γύρισμα του Γκάκπο και να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Στο 8ο λεπτό ο Σισέ βρέθηκε σε καλή θέση αλλά για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι του στην σέντρα του Σαμπαλί από αριστερά, ενώ λίγο αργότερα του σουτ του Ντιά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 20′ οι «Οράνιε» είχαν τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος προ του Μεντί αλλά καθυστέρησε υπερβολικά και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους Ολλανδούς να επιχειρούν με μακρινές μπαλιές να δημιουργήσουν ευκαιρίες, την άμυνα των Σενεγαλέζων ωστόσο, και τον Παπέ Αμπού Σισέ να τις «καθαρίζουν» όλες.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν πολύ διαφορετική, με τους Ολλανδούς να έχουν τη μεγαλύτερή τους στιγμή μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Φαν Ντάικ να αστοχεί σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στο 65′ ο Ντιά έκανε διαγώνια κίνηση, σούταρε δυνατά και χαμηλά, με τον πρωτάρη γκολκίπερ της Ολλανδίας, τον Νοπέρτ να τον σταματάει, ενώ στο 75′ και πάλι ο Νοπέρτ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γκέιγ.

Τελικά, εντελώς κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι Ολλανδοί βρήκαν το πολυπόθητο γκολ στο 85ο λεπτό με τον Ντε Γιονγκ να γεμίζει, τον Γκάκπο να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Μεντί και με κεφαλιά να κάνει το 0-1.

Οι Σενεγαλέζοι πάλεψαν στα λεπτά των καθυστερήσεων να ισοφαρίζουν, ωστόσο στο 90+9′ ο Κλάασεν σφράγισε τη νίκη για την Ολλανδία για το τελικό 0-2.

Σενεγάλη: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62′ Γιάκομπς), Ν. Μεντί, Ι. Γκέιγ, Κουγιατέ (74′ Α. Γκέιγ), Ντιατά (74′ Τζάκσον), Ντιά (69′ Σ. Ντιένγκ), Ι. Σαρ

Ολλανδία: Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρ. ντε Γιονγκ, Γκάκπο (90+4′ Ντε Ρον), Μπέρχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: