6 Νοεμβρίου 2022

12ΩΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”

 


Το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το 12ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”,  διάρκειας 12 ωρών (2 ημέρες).  

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 2 συναντήσεις. 

Σάββατο 12/11/2022 κατά τις ώρες 15:00 - 21:00 

Κυριακή 13/11/2022 κατά τις ώρες 15:00 - 21:00 


Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2017 αποτελείται από 5 ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης. Η επιτυχής παρακολούθηση του συνόλου του προγράμματος εκπαίδευσης αποτελεί προϋπόθεση για την πιστοποίηση του εκπαιδευόμενου. 

 

        ·  ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 

        ·  ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΕΝΗΛΙΚΑ) 

        ·  ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ 

        ·  ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ 

        ·  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 

 

Σκοπός του είναι οι πολίτες  να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. 

Από το 1998 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 55.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, με ισχύ για 5 χρόνια

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, επί της οδού Αγ. Παρασκευής 33 (δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής) και το Τμήμα θα αποτελείται έως 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). 


Παρακαλούμε πολύ, καθώς τα αιτήματα είναι περισσότερα από τον μέγιστο αριθμό αυτών που δύναται να συμμετέχουν, η απάντηση σας για το αν μπορείτε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να είναι δεσμευτική

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε, αποστείλετε απαντητικό e-mail  έως τη Πέμπτη 10.11.2022,  στο samarites.katerinis@redcross.gr    δηλώνοντας,  ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Τομέα. www.samarites.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: