1 Νοεμβρίου 2022

2η Γιορτή Μελιού Πιερίας


  Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/10 η 2η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο !!! Για τέσσερις ημέρες η καρδιά της μελισσοκομίας χτυπούσε στο Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης. Οι μελισσοκόμοι της Πιερίας με τα αξεπέραστης ποιότητας προϊόντα τους έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της γιορτής να γευτούν και να προμηθευτούν τον θησαυρό της φύσης , το μέλι! Μεγάλη ποικιλία από μέλια που παράγονται στον Όλυμπο,  τα Πιέρια, στον πιερικό κάμπο, αλλά και σε μελισσότοπους της ευρύτερης μακεδονικής γης. 

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που συνόδευσε την γιορτή, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που το παρακολούθησε. Διαδραστική ομιλία από την υποψήφια διδάκτορα Παπαδοπούλου Φωτεινή, συναυλία από τη Μαρίκα Φωτοπούλου και τον Δημήτρη Δριστά, θεατρική παράσταση από το Θέατρο 'Πήγασος', διαδραστικό παραμύθι επί σκηνής από τη Σοφιάννα Παϊδούση, θέατρο σκιών του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, ζωγραφική από τον ζωγράφο Δερμεντζίδη Συμεών, χειροτεχνίες από την φιλόλογο Παπατολίκα Ελένη και ζωγραφική προσώπου από την Γιώτα Παπαδοπούλου, όλοι συμμετάσχοντας εθελοντικά, με την ταυτόχρονη παρουσία της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ικανοποίησαν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της γιορτής.

    Το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει τις ευχαριστίες στον Δήμο Κατερίνης και στον Δήμαρχο κ. Κουκοδήμο Κώστα , καθώς και τους παραπάνω εθελοντές  που χωρίς την συνδρομή τους  η πραγματοποίηση της γιορτής θα ήταν αδύνατη.

    Ευχαριστίες επίσης σε αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, στους βουλευτές/τριες  Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκο, κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, κ. Σάββα Χιονίδη, κα Μπέτυ Σκούφα, στην πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, στον εκπρόσωπο της ΔΑΟΚ της ΠΕ Πιερίας κ. Ηλία Αρβανίτη και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Αναστάσιο Ποντίκη.

   Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους μελισσοκόμους που συμμετείχαν στην γιορτή υπερβάλλοντας εαυτούς με την προσπάθειά τους και τέλος, στους χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους που στήριξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την δράση του συλλόγου μας.

    Ο θεσμός που γεννήθηκε στην Κατερίνη, στην Πιερία, θα συνεχιστεί και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: