7 Νοεμβρίου 2022

«Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»: Ανοιξαν οι φόρμες συμμετοχής για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

 


«Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»
Το χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης

 

Τι είναι το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου»

Το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα θεματικά πάρκα της χώρας, διότι ο χώρος του θυμίζει πραγματικό χωριό! Η αυλή του είναι στρωμένη με άχυρα και όλα τα στολίδια είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Φωτίζεται από 3 μεγάλες φωτιές και σε 12 ξύλινα σπιτάκια τα μικρά παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα ατομικά ή ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια. Είναι  ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη, το οποίο, συνειδητά, δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή και στην αλληλεγγύη των πολιτών. Η επαναχρησιμοποίηση, η κυκλική οικονομία, η ανακύκλωση και η αλληλεγγύη είναι οι βασικές αρχές του.

 

Αφήστε το πορτοφόλι σας στο σπίτι!

Μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) εντελώς δωρεάν, παρά μόνο προσφέροντας στην είσοδο 2 κιλά  τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ».

 

Κεράσματα και δραστηριότητες

Στους μικρούς μας επισκέπτες θα προσφερθούν δωρεάν: γλυκίσματα, χυμοί φρούτων, ξηροί καρποί, φρέσκο, ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο του Καπνικού Σταθμού και καφές, τσάι ή ζεστό κρασί στους εκπαιδευτικούς.


Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια παιδαγωγικού χαρακτήρα στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, η οποία προσφέρει ασφάλεια και άνεση. Φέτος μάλιστα θα οργανώσουμε ένα ομαδικό εργαστήρι καρκατσούλας, ενώ 44 εθελόντριες και εθελοντές από 9 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης θα οργανώνουν κάθε μέρα παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια από τη χώρα τους στα οποία θα καλούνται να συμμετέχουν οι μικροί μας επισκέπτες.

 

Κατά την διάρκεια της δίωρης παραμονής τους θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού ή την προβολή μιας ταινίας σε θερμαινόμενο, κλειστό χώρου, ενώ καθημερινά, από το κέντρο της αυλής θα σηκώνουμε, όπως παλιά, το παραδοσιακό αερόστατο.

 

Ημερήσιο πρόγραμμα

Φέτος το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” θα λειτουργήσει 15 ημέρες αποκλειστικά για τα σχολεία (πρωινή ζώνη) και υπολογίζεται να φιλοξενηθούν περισσότερα από 7.000 μαθήτριες και μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από τον νομό Πιερίας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

 

Πρωινή ζώνη (10:00 έως 12:30 για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία): 

Δευτ. 5 έως Παρ. 9 Δεκεμβρίου 2022,

Δευτ. 12 έως Παρ. 16 Δεκεμβρίου 2022 και

Δευτ. 19 έως Παρ. 23 Δεκεμβρίου 2022

 

Βραδινή ζώνη (17:30 έως 21:30 για όλο τον κόσμο):

Σαβ. 24 έως Τρ. 27 Δεκεμβρίου 2022

 

Δηλώσεις συμμετοχής για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Εάν επιθυμείτε  να επισκεφτείτε το Χωριό μας με το σχολείο σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε μία από τις ελεύθερες ημερομηνίες, το συντομότερο δυνατόν, διότι συνήθως το πρόγραμμα καλύπτεται κατά 80% τις 4 πρώτες ημέρες μετά την αποστολή της παρούσης ενημερωτικής επιστολής.

 

Για να δηλώσετε το σχολείο σας, κάντε κλικ εδώ

Δείτε εδώ τις ελεύθερες ημερομηνίες

Ποια σχολεία συμμετέχουν;  

Ημερήσιο πρόγραμμα σχολικών μονάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: