23 Νοεμβρίου 2022

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σχεδόν 28 εκατ. ευρώ οι δωρεές την τελευταία τετραετία


 Ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ.

Αστρονομικά ποσά

Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ανάμεσα στους χορηγούς είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, πετρελαιοειδή, μεγάλες εταιρίες τροφίμων.

Η Porsche Cayenne και οι σωματοφύλακες

Μαρτυρίες για αδιάκοπα πηγαινέλα με Porsche Cayenne, για πολυτελείς επαύλεις και ακριβά δώρα προς ευνοούμενους τροφίμους των δομών, για σωματοφύλακες που πρόσεχαν σαν τα μάτια τους τον «σύγχρονο άγιο» και ακόμα για υπηρέτες ή προσωπικούς μασέρ αφήνουν άφωνο το πανελλήνιο που παρακολουθεί σοκαρισμένο την ταχύτατη «πτώση» του άλλοτε αξιοθαύμαστου ιερέα, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ο πατήρ Αντώνιος μαζί με την πρεσβυτέρα, αλλά και με τους ανθρώπους που μέχρι χθες αποτελούσαν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα τους παρακολουθούν από μακριά προς το παρόν τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών που από τη μία στιγμή στην άλλη τους κατακρήμνισε από την κεφαλή της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα, κι ενώ αναμένεται με αγωνία το πόρισμα των εισαγγελικών ερευνών, οι απλοί πολίτες απορούν πώς τόσα χρόνια μία από τις πιο προβεβλημένες δομές της χώρας παρέμενε χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, με τα έσοδα να ανέρχονται σε εκατομμύρια και το ζευγάρι να αντιμετωπίζει με έπαρση και ύφος χιλίων καρδιναλίων όχι μόνο τα παιδιά που φιλοξενούσε, αλλά ακόμα και τους χορηγούς τους, όταν οι τελευταίοι τους χαλούσαν τα χατίρια.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: