26 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: «Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί, θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως» λέει ο πατέρας Αντώνιος

 


Ο πατέρας Αντώνιος  περντην αντεπίθεση περνά για την «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς αρνείται τις κατηγορίες περί ασέλγειας και προειδοποίησε για αποκαλύψεις. Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι, με τον πατέρα Αντώνιο να τονίζει, όπως αναφέρει το Star, πως οι καταγγελίες για ασέλγεια δεν ισχύουν και ότι «θα πέσουν από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως».

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» λέει ο πατέρας Αντώνιος.

Την ίδια ώρα, οι συνεργάτες του, σύμφωνα με το Star, τόνιζαν πως είναι σε άθλια κατάσταση και «ανεβαίνει» έναν Γολγοθά, σημειώνοντας πως «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

Παράλληλα, η πρεσβυτέρα επιτέθηκε για άλλη μία φορά, λέγοντας πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Η αντεπίθεση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας σε όσους τους κατηγορούν θα αρχίσει με τα βαφτιστήρια που θα τονίζουν τα καλά που έχει κάνει η δομή.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, εφ’ όσον κληθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δε θα σταθούν στο δικαστήριο.

Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός, καθώς ερευνάται η περίπτωση φοροδιαφυγής και υπεξαίρεσης χρημάτων.

Τα ακίνητα, τα 130.000 ευρώ σε προσωπικό λογαριασμό και το σενάριο για δεύτερη θυρίδα

Τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών, παράλληλα με την έρευνα που διενεργείται για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές.

Πυκνό μυστήριο σκεπάζει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου». Από έγγραφα που επικαλείται η εκπομπή LiveNews, αναδεικνύεται ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο όμως έμενε αναξιοποίητο. Τα ακίνητα της «Κιβωτού» αποκτήθηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές.

Σύμφωνα με την εκπομπή, τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωρηθεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε: Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Γλυφάδα, Πετρούπολη, Ζεφύρι, Ηλιούπολη, Νίκαια, Πεύκη, Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 ευρώ. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 ευρώ.

Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 ευρώ, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 ευρώ.

Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά.

Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 ευρώ.

Είχε δεύτερη θυρίδα η πρεσβυτέρα;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή φέρεται να ήταν το πρόσωπο που άδειασε, με απόλυτη μυστικότητα, την θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Το περιεχόμενο που αφαιρέθηκε από την θυρίδα, ένα 24ωρο μετά τον διορισμό νέας διοίκησης στην «Κιβωτό», παραμένει άγνωστο.

Οι νέες πληροφορίες της εκπομπής LiveNews αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα της τράπεζας «Εθνική» στον Κολωνό, όπου η Σταματία Γεωργαντή φέρεται να διατηρεί θυρίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, με το αίτημα ζητείται ενημέρωση για το εάν τις τελευταίες μέρες η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε την θυρίδα της στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Σε περίπτωση που αυτό έχει συμβεί, τότε θα μιλάμε για μία θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή σε τράπεζα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η πρεσβυτέρα να έχει δύο θυρίδες, μία στην «Εθνική Τράπεζα» στον Κολωνό και μία σε άλλη τράπεζα, την οποία άδειασε την Τρίτη.

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φέρονται να διατηρούν έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος περιέχει το ποσό των 130.000 ευρώ.

Ο εν λόγω λογαριασμός είναι προσωπικός και δεν αφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται πως από χθες έχουν ξεκινήσει και οι οικονομικοί έλεγχοι στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα. 

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: