30 Νοεμβρίου 2022

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ " με ποδήλατο !

 


Ιστορία : "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ " με ποδήλατο ,στην Πιερία φυσικά και στα Πιέρια Όρη! Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει -όσο και εαν ψάξαμε- καταγεγραμμένο κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά απο το 2000 που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου μας ήρθε και η ιδέα της ¨ελεύθερης κατάβασης στο χιόνι¨ σαν ακραία  Κατερινιώτικη ποδηλατική ομάδα: EXTREMETEAM1 .

Στο Χ. Κ. Ελατοχωρίου   πέρσι έγινε και η  πρώτη και μεγαλύτερη (μέχρι τώρα στην Ελλάδα) χιονοποδηλατική  συνάντηση  με  ποδηλάτες από κεντρική και Β. Ελλάδα!  Με την εθελοντική  υποστήριξη, ΕΛ.Π.ΠΙ. ,"EXTREME SPORTS & ΠΟΔΗΛΑΤΟ "  , ALOHA Chalet  και φυσικά του χιονοδρομικού κέντρου !  Φέτος ΚΑΘΕ χιονοδρομική ποδηλατοεκδήλωση  στα Πιέρια γίνεται  και με την υποστήριξη του  Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!


Στο εξωτερικό  αυτό  το είδος ποδηλασίας ,μάθαμε πως τα τελευταία χρόνια στις Γαλλικές Άλπεις ,έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας- avalanche- με την συμμετοχή χιλιάδων κυριολεκτικά  ποδηλάτων από όλο τον κόσμο ! Στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές  προσπάθειες από χιονοδρομικά αλλά πέρσι ,ήταν η μεγαλύτερη αν και μόνο για μία ημέρα σαν εκδήλωση ,αλλά με συμμετέχοντες απο πολλά μέρη της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (από Βόλο μέχρι Χαλκιδική) .

Συνεχίζουμε και φέτος τις προσπάθειές μας ,πάντα εθελοντικά σαν ΕΛ.ΕΥΘΕΡΟΙ Π.ΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙ.ΕΡΙΑΣ,  με την στήριξη του καταστήματος "EXTREME sports & Ποδήλατο"  που ειδικά για φέτος διαθέτει τρία θρυλικά ποδήλατα για δοκιμή -και πιθανόν μία έκπληξη  ενός  μοναδικού ποδηλάτου , σε 1η παγκόσμια παρουσίαση  !

Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται  γιατί  γίνεται αυτό … απλά θα σας απαντήσουμε με το λόγια ενός συνποδηλάτη , που γυρίζει τον κόσμο  αυτή την στιγμή ,με ποδήλατο από το 2015 και έχει ταξιδέψει σε 43 χώρες! …

…“Όταν είσαι σε ένα ποδήλατο, νιώθεις τον αέρα, τη βροχή, τη ζέστη το κρύο και το χιόνι  !  Αισθάνεσαι την παραμικρή κλίση. Νιώθεις το μικρότερο χτύπημα. Γίνεσαι ένα με τη φύση.”       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: