12 Νοεμβρίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


πρωθυπουργικό ταξίδι για Κατερίνη, Νοέμβρη μήνα

Ηρθε κι ο Κυριάκος. Και λοιπόν τι; Μια επίσκεψη take away ήταν, χάρηκαν μερικοί, είχαν τρία χρόνια να πανηγυρίσουν, βγήκαν και τις αναμνηστικές τους, χόρτασαν εξουσία, ήταν εκεί όλοι ο Λάμπης, ο πρόεδρος, η κυρά Φανή με το εγγόνι της, μια πλημμυρίδα ξενοιασιάς και αυτοικανοποίησης.

***

Ετσι γίνεται πάντα, Τα ίδια δεν έγιναν και με τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου, τον Τσίπρα;  Σκληρή η Δημοκρατία. Γίνεται σκληρότερη όταν οι "καταλληλότεροι" επιχειρείται ν' αναστηθούν μέσα από παληές χιλιοφορεμένες συνταγές.

***

Δεν μετράει πια. Μόνο ένας αγιάτρευτος κομματισμός ικανοποιείται, ένα παράδοξο εγώ.

***

Δεν ξέρω αν αυτό το ταξίδι για Κατερίνη, Νοέμβρη μήνα, θα είναι το τελευταίο πρωθυπουργικό, σίγουρα όμως θα μείνει στη μνήμη μας σαν μια ισχνή κομματική φιέστα που ντρέπονταν να γιορτάσουν ακόμη και οι ίδιοι. Και με το δίκηο τους, με τόσα δεινά και τόσες ανοιχτές πληγές.

***

Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μπω σε κάποιον αντίλογο, γνωστά και χιλιοειπωμένα, ακόμη και οι άριστοι αντιλήφθηκαν ότι βρισκόμαστε υπό ζυγό, κατοχή, σε συνθήκες Κατοχής, χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς καμία ελπίδα.

***

Δεν θα κρίνω την ομιλία, γιατί ομιλία καφετέριας ήταν, λίγο βιαστική με πολύ αφρό, ούτε θα σταθώ στους ειδικούς που κήρυξαν τον Κυριάκο ρήτωρα ολκής, γιατί  αυτά λένε σε όλους.

***

Αποκόμισα όμως και κάποιες στιγμές που μου άρεσαν, αν εξαιρέσουμε εκείνο το κραυγαλέο "αναβιώσαμε τον Ολυμπο", όπως οι ενδυματολογικές προσεγγίσεις του προέδρου.

***

Ξεχώρισα τη ζακέτα και τη ζώνη. Προσεγμένα. Πρόσθεταν στην ούτως ή άλλως λεπτή και αθλητική του παρουσία.

***

Να είσαι καλά πρόεδρε. Να είσαι εδώ και την άλλη τετραετία,να βγει μαζί σου φωτογραφία και ο Λάμπης και ο πρόεδρος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: