16 Νοεμβρίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


Θαμπώθηκαν πολλοί από τη μεγάλη συγκέντρωση του Ντούμου, ίσως εκτός τον ίδιο που το αντιμετώπισε με σεμνότητα και σοβαρότητα.

Σε πελάγη ευτυχίας το βουλευτικό τόξο, ο βουλευτικός σύζυγος, η αντιπεριφερειάρχης και τα ΜΜΕ-δελτία τύπου που ακόμη πανηγυρίζουν.

Πολλοί είπαν ότι ήταν απρέπεια να 'χεις επίσημο υποψήφιο δήμαρχο και να "τραγουδάς" αλλού. Το να τραγουδάς δεν είναι κακό, κακό είναι να τραγουδάς φάλτσα και δεν έλλειψαν οι παράφωνοι.

***

Ολοι έχουν τον εκλεκτό τους. Εκλεκτό είχε κι ο Κουκοδήμος στις προηγούμενες εκλογές, τι κάνει πολλές φορές η βιασύνη, εκλεκτό φαίνεται να έχει και η βουλευτική τριάδα. Για το Σάββα δεν το συζητάμε, ανθυπομειδιούσε σ' όλη τη διάρκεια του σόου νοιώθοντας δικαιωμένος για την εξέλιξη.

***

Και μη μου πείτε ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο του "εύ αγωνίζεσθαι", της άμιλλας και των κανόνων ευγενείας, γιατί οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά και την Ιερουσαλήμ και τους παροικούντες.

***

Η γαλάζια πολυκατοικία τα 'χει αυτά. Μπορεί να κάτσουν και ένας και δύο και τρεις υποψήφιοι ανάλογα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Εκεί ο κάθε πικραμένος κι ο κάθε δυσαρεστημένος θα αναζητήσει ευθύνες και θ' ανοίξει πραγματικά η προεκλογική περίοδος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

***

Ασφαλώς κάποιοι ποντάρουν στην ανερχόμενη δημοτικότητα του Ντούμου, στη μεγάλη αναγνώριση της Βόρειας Πιερίας αλλά και στην οικονομική του ισχύ απ' ό,τι λέγεται και θα τον ήθελαν σύμμαχο παντού και πάντα.

***

Κι εδώ είναι το κρίσιμο ερώτημα, οι επιλογές και κατά πόσο μπορείς να κτίσεις κάτι νέο με υλικά κατεδάφισης.

***
Είναι βέβαια ακόμη πολύ νωρίς και για δάκρυα και για χαμόγελα.

***

Υ.Γ. Προσπαθούμε να προσεγγίζουμε την επικαιρότητα με δημοσιογραφική ενσυναίσθηση αρνούμενοι κάθε σχέση με κατασκευασμένα δελτία τύπου τα οποία δεν υπηρετήσαμε ποτέ ούτε πρόκειται να υπηρετήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: