13 Νοεμβρίου 2022

Φονική έκρηξη με «άρωμα τρομοκρατίας» στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης


Έξι νεκροί και 53 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός • Για επίθεση με άρωμα τρομοκρατίας μίλησε ο Ερντογάν • Ο γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια.
 

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι αρχές την έκρηξη που σημειώθηκε στην πεζοδρομημένη κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ, κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της τουρκικής πόλης που επισκέπτονται τόσο οι κάτοικοι όσο και πολλοί τουρίστες.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό, 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ 53 έχουν τραυματιστεί.

Ο γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς μέχρι στιγμής οι αρχές να χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατική.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αφού αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων, υποσχέθηκε πως οι δράστες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, ενώ μίλησε για «άρωμα τρομοκρατίας» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ενδείξεις πως μία γυναίκα διαδραμάτισε ρόλο σε αυτήν την ιστορία».

«Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το σημείο που έγινε η έκρηξη ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει συνήθως τα Σαββατοκύριακα, από καταστηματάρχες, τουρίστες, αλλά και οικογένειες.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ έκλεισαν τα καταστήματα και αποκλείστηκε ολόκληρη η περιοχή.

► Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Τουρκία για το γεγονός, ενώ καταδίκασε την «τρομοκρατία». 

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: