11 Νοεμβρίου 2022

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Λήξη συναγερμού – Δεν βρέθηκε ύποπτος στις δύο πτήσεις της Emirates


 Μετά τους ελέγχους που διενήργησαν οι Αρχές, δεν βρέθηκε κάποιος ύποπτος επιβάτης.

Λήξη συναγερμού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της.

Το χρονικό του θρίλερ

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τον συναγερμό που σήμανε για ύπαρξη ύποπτου επιβάτη σε πτήση της Emirates. Η CIA έδωσε σήμα για ύποπτο Άραβα επιβάτη και η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση.

Η ταλαιπωρία ήταν μεγαλύτερη για όσους επιβιβάστηκαν από το Ντουμπάι, ενώ γρήγορα «απελευθερώθηκαν» όσοι ανέβηκαν στο αεροπλάνο από την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για την πτήση ΕΚ 209 που ξεκίνησε από το Ντουμπάι με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 209 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Όπως ακούγεται στο βίντεο που ακολουθεί, όσοι επιβιβάστηκαν στην Αθήνα κατέβηκαν από το αεροπλάνο, ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν. «Όλο το βράδυ εδώ» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά μια αντρική φωνή, ενώ η αεροσυνοδός έκανε τις σχετικές συστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: