28 Δεκεμβρίου 2022

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1: Το ασπρόμαυρο νικηφόρο σερί σταμάτησε στο Περιστέρι

 


Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος όπου και προηγήθηκε με τον Ολιβέιρα όμως στο δεύτερο ο βελτιωμένος Ατρόμητος βρήκε την ισοφάριση με τον Κουέν και έβαλε φρένο στο ασπρόμαυρο σερί των τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα.

Το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ έλαβε τέλος το βράδυ της Τετάρτης (28/12) στο Περιστέρι. Ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλύτερος του Ατρομήτου στο πρώτο μέρος και πέρα από το γκολ του Ολιβέιρα (26') είχε ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ διαθέτοντας έναν εκπληκτικό Κωνσταντέλια στις τάξεις του, όμως αυτό δεν ήρθε και οι Περιστεριώτες -που βελτιώθηκαν στο δεύτερο- τιμώρησαν τους Θεσσαλονικείς.

Αυτό έγινε στο 72ο λεπτό με πανέμορφη κεφαλιά του Κουέν λίγα λεπτά μετά από την είσοδό του στο παιχνίδι, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε παρά την πίεση που άσκησε ο Δικέφαλος στο φινάλε και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Το ματς

Ο Ατρόμητος μπήκε στο ματς με καλή ψυχολογία μετά από την εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ όμως ο ΠΑΟΚ προερχόταν απο τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες και την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, φρόντισε να τη δείξει και στο Περιστέρι.

Το πρώτο δεκάλεπτο τον βρήκε να έχει ήδη απειλήσει δύο φορές με τα σουτ των Ολιβέιρα (2') και Αουγκούστο (8') που δεν βρήκαν στόχο ενώ στο 16' άγγιξε το γκολ όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα του Σοάρες για τον Κωνσταντέλια, ένα σώμα παίκτη του Ατρομήτου στέρησε από τον νεαρό μέσο τη χαρά του γκολ μετά από το σουτ που έκανε από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, η εικόνα του αγώνα προμήνυε πως το γκολ δεν θα αργούσε να έρθει για τον Δικέφαλο και αυτό ήρθε νομοτελειακά λίγο μετά τη συμπλήρωσή του 20λεπτου. Ο Κωνσταντέλιας με θαυμάσια μπαλιά-τρύπα βρήκε τον Ολιβέιρα παρά την προσπάθεια του Στρούγγη να κόψει, με τον Πορτογάλο να τη στέλνει στα δίχτυα και το VAR να το δικαιώνει (ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι), για να κατακυρωθεί το 1-0 για τον ΠΑΟΚ στο 26ο λεπτό με το 6ο γκολ του Πορτογάλου στράικερ στο πρωτάθλημα.

Το γκολ αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Λουτσέσκου να κυριαρχήσουν ακόμα περισσότερο στο χορτάρι και με ηγέτη τον απολαυστικό Κωνσταντέλια που έμοιαζε να διευθύνει σαν μαέστρος την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες και για άλλο γκολ.

Στο 34ο λεπτό ο Σοάρες έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια ενώ στο 38' ο νεαρός είδε δυνατό σουτ του να εξουδετερώνεται από τον Γιαννιώτη, με τον Ατρόμητο να έχει μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος το σουτ του Φριτζόνσον στο 45' που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Οι Κρις Κόουλμαν και Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προχώρησαν σε αλλαγές στην έναρξη του δευτέρου μέρους, παρόλα αυτά ο Ατρόμητος εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σύγκριση με το πρώτο μέρος όπου περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο, με τους γηπεδούχους να κρατούν πιο πολύ τη μπάλα στα πόδια και τον Ροτάριου να χάνει μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 53'.

Μετά το 60ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι εκείνος που πήρε το έλεγχο και απείλησε με ένα 1-2 καλά σουτ την εστία του Γιαννιώτη, για να έρθει όμως το 72ο λεπτό και να πάρουν φωτιά οι εξέδρες στο δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου. Ήταν η στιγμή που ο Ροτάριου έκανε σέντρα από τα αριστερά και η χρυσή αλλαγή του Κόουλμαν, Κουέν, πήρε εντυπωσιακή κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοτάρσκι και το VAR να διορθώσει τη λάθος απόφαση του βοηθού (σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ) για να γραφτεί το 1-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ μετά από τις 30 Οκτωβρίου και φαίνεται πως επηρέασε σε σημαντικό βαθμό τους Θεσσαλονικείς, αφού η συνέχεια τους βρήκε να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο αλλά να αδυνατούν να φτιάξουν καθαρές ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να παίζουν δυναμικά και να κλείνουν αποτελεσματικά όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για να ξαναπάρουν το προβάδισμα όμως εκείνοι του Κόουλμαν άντεξαν την πίεση παίζοντας με πάθος και αυτοθυσία, για να μείνει το 1-1 ως το φινάλε και να δοθεί τέλος στο εντυπωσιακό σερί του ΠΑΟΚ που μετρούσε τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης (65' Κουέν), Φριτζόνσον, Ροτάριου (85' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (66' Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65' Κλωναρίδης)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76' Λύρατζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (85' Ντάντας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (76' Μπράντον)

 sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: