16 Δεκεμβρίου 2022

Λεβαδειακός – Άρης 1-2: Με ανατροπή στους… 8


 Με δύο φοβερές εκτελέσεις φάουλ των Ιτούρμπε και Πάλμα, ο Άρης κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ απέναντι στον Λεβαδειακό και να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1, παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, όμως ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και με δύο φοβερές εκτελέσεις φάουλ των Ιτούρμπε και Πάλμα επικράτησε με σκορ 2-1 του Λεβαδειακού, παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για του «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου έδειξαν χαρακτήρα και μπόρεσαν να γυρίσουν… τούμπα το παιχνίδι, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ειδικά σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να σημειώσει και τρίτο τέρμα ώστε να καθαρίσει την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του. Την στιγμή που ο Λεβαδειακός περίμενε υπομονετικά στο δικό του μισό. Οι Θεσσαλονικείς έγιναν απειλητικοί με τις σέντρες των Πάλμα και Ροντρίγκες. Στην πρώτη περίπτωση ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε, ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε από όλους. Στο 24’ ο Σκβάρκα προσπάθησε να γίνει απειλητικός, αλλά ο Ματέο Γκαρσία έκοψε. Ο Άρης διατηρούσε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες, κάτι που πλήρωσε. Στο 40’ ο Βήχος κουβάλησε την μπάλα, έβγαλε ωραία κάθετη στον Τσιριγώτη που κινήθηκε σωστά και πλάσαρε για το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο Άρης μπόρεσε γρήγορα να διώξει το άγχος της ισοφάρισης, με τους Θεσσαλονικείς να κερδίσουν έμμεσο φάουλ εντός περιοχής και τον Ιτούρμπε να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Έπειτα από ένα ακούμπημα ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός εξαπέλυσε έναν… κεραυνό και έκανε το 1-1 στο 52′. Έντεκα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Πάρντιου βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Πάλμα να εκτελεί ένα καταπληκτικό φάουλ και να στέλνει την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Μάρκοβιτς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελικό σφύριγμα με τον Άρη να παίρνει τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: