20 Δεκεμβρίου 2022

Μουντιάλ: Η κορυφαία 11άδα που έβγαλαν οι αλγόριθμοι


 Η τεχνητή νοημοσύνη μίλησε: από την Εθνική Αργεντινής μόνο ο Λιονέλ Μέσι αξίζει θέση στην κορυφαία ενδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παρά την κατάκτηση του τίτλου από την Αλμπισελέστε οι αλγόριθμοι του «WhoScored?» γυρνούν την πλάτη στους παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους τους στον τελικό, Γάλλους.

Η κορυφαία ενδεκάδα διαμορφώθηκε χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Η τεχνητή νοημοσύνη του «WhoScored?» ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία που παράγονται κατά τη διάρκεια των αγώνων (πάσες, τάκλιν και δεκάδες ακόμα λεπτομέρειες) και αξιολόγησε κάθε παίκτη.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή που αξίζει να βρίσκεται στην κορυφαία ενδεκάδα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο αρχηγός της Αλμπισελέστε συγκέντρωσε ταυτόχρονα και τη μεγαλύτερη βαθμολογία από κάθε άλλον παίκτη, φτάνοντας το 8,25, έναντι 8,15 του Πορτογάλου Μπρούνο Φερνάντες και 8,00 του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής Εμιλιάνο Μαρτίνες βαθμολογήθηκε με μόλις 6,54, ο Εντσο Φερνάντες με 7,06 και ο Χουλιάν Αλβαρες με 6.97 παρά το γεγονός ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Αντίθετα από τη φιναλίστ Γαλλία, εκτός από τον Εμπαπέ στην κορυφαία ενδεκάδα συμπεριλήθηκε ο αριστερός οπισθοφύλακας Τεό Ερνάντες (7,22) και ο Αντουάν Γκριεζμάν (7,52).

Από τη Βραζιλία ο μόνος που διασώθηκε είναι ο Κασεμίρο (7,53), από το εντυπωσιακό Μαρόκο ο καλύτερος αμυντικός του Αχράφ Χακίμι ενώ η Αγγλία εκπροσωπήθηκε από δύο παίκτες, τον Χάρι Μαγκουάιρ που τελούσε υπό διωγμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον ανερχόμενο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Στη θέση του τερματοφύλακα την κορυφαία βαθμολογία συγκέντρωσε ο Πολωνός Βόιτσεχ Σέσνι ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Μέσι.

Η κορυφαία ενδεκάδα σύμφωνα με τους αλγόριθμους του «WhoScored?» είναι η εξής:

Σέσνι (Πολωνία-7,88), Χακίμι (Μαρόκο, 7,04), Μαγκουάιρ (Αγγλία, 7,35), Ρόντρι (Ισπανία, 7,37), Τεό Ερναντές (Γαλλία, 7,22), Κασεμίρο (Βραζιλία, 7,53), Μπέλιγχαμ (Αγγλία, 7,58), Γκριεζμάν (Γαλλία, 7,52), Φερνάντες (Πορτογαλία, 8,15), Μέσι (Αργεντινή, 8,25), Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία, 8,00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: