1 Δεκεμβρίου 2022

Ολυμπιακός – Χάντερσφιλντ 2-0: «Λάμψη» Φορτούνη, έκπληξη Κασάμι!


Την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στη χειμερινή προετοιμασία του Ολυμπιακού είχε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός είδε την ομάδα του να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στο φιλικό με την Χάντερσφιλντ και να επικρατεί με 2-0, χάρη στα γκολ των Φορτούνη και Ελ Αραμπί.

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο τη σπουδαία του κλάση και να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της βρετανικής ομάδας. Ο 30χρονος άσος έβγαλε αρκετές φορές σε θέση βολής τον Σεντρίκ Μπακαμπού, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι εξαιρετικός πασέρ, ενώ στο 39’ με ένα πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Εξαιρετικός, όμως, ήταν και ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος ξεκίνησε δίπλα στον Σαμασέκου και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ελβετό χαφ να δείχνει πλέον ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν. Σταθερή αξία ο Ελ Αραμπί, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε στο 72’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ, όμως, να πονοκεφαλιάζει για την κατάσταση του Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ πριν το 60’ τραυματίστηκε μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Αγινά και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον αφήνουν πίσω τους το φιλικό με την Χάντερσφιλντ και συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσουν την Σταντάρ Λιέγης του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, στο δεύτερο και τελευταίο τους παιχνίδι επί ισπανικού εδάφους.

Ετσι παρατάχθηκε

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον μπροστά από τα δοκάρια και τους Ανδρούτσο, Ντόι, Ρέτσο και Μαρσέλο στην τετράδα της άμυνας. Οι Σαμασέκου και Κασάμι ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Μπακαμπού.

Κατοχή, ευκαιρίες και γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Μπακαμπού. Ο Φορτούνης βρήκε με εκπληκτικό τρόπο τον Αφρικανό φορ, αυτός βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Χάντερσφιλντ, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης την κατοχή της μπάλας και έκλεισαν την Χάντερσφιλντ στα καρέ της, με τους Πειραιώτες να πιέζουν την βρετανική άμυνα τόσο από στατικές φάσεις (σ.σ κόρνερ και φάουλ) όσο και σε σετ παιχνίδι.

Στο 14’ ο Μπιέλ εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές, ο Κασάμι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Χάντερσφιλντ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Ο Μαρσέλο ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, με τον Βραζιλιάνο σταρ να δείχνει σε κάθε του επαφή με την μπάλα την σπουδαία του κλάση. Στο 26’ ο Λατινοαμερικάνος προωθήθηκε από την αριστερή πλευρά και με εντυπωσιακές ντρίπλες απέφυγε τους αντιπάλους του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Μπακαμπού, μετά τη σέντρα του Φορτούνη, έφυγε άουτ.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν για το γκολ, με τον Φορτούνη στο 37’ να απειλεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της βρετανικής ομάδας. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με ένα πολύ ωραίο σουτ. Ο Φορτούνης απέφυγε τον αντίπαλό του και με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Μπιλόκαπιτς, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στο 42’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, με τον Σαμασέκου. Ο Αφρικανός κατέβασε ωραία έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τους Πειραιώτες να προηγούνται, χάρη στο γκολ του Κώστα Φορτούνη.

Μία αλλαγή, απείλησε ο Φορτούνης

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Τζολάκη να παίρνει τη θέση του Κρίστινσον. Το ματς στο δεύτερο μέρος κυλούσε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 53’ με τον Φορτούνη. Μετά από γύρισμα του Μπιελ από αριστερά, ο διεθνής άσος έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αμυντικός της Χάντερσφιλντ έκοψε με σωτήριο για την ομάδα του τάκλιν.

Τραυματισμός Μαρσέλο και αλλαγές

Στο 58’ ο Μίτσελ αναγκάστηκε να προχωρήσει στη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, καθώς ο Μαρσέλο δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Αγινά. Ο Βραζιλιάνος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας, αφήνοντας τη θέση του στον Ντορόν Λάιντνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ισπανός έκανε άλλες πέντε αλλαγές, με τους Μπόουλερ, Μασούρα, Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκη και Βρουσάι μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Μπακαμπού, Μπιέλ, Φορτούνη, Σαμασέκου και Ανδρούτσο. Στο 69’ ο Μίτσελ έκανε τρεις ακόμα αλλαγές στο ματς, με τους Καλογερόπουλο, Εμβιλά και Νταμπό αντί των Ντόι, Κασάμι και Αγκιμπού.

Βρουσάι – Ελ Αραμπί και 2-0!        

Στο 72’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μπουχαλάκης ανοιξε ωραία στον Βρουσάι, ο διεθνής μεσοεπιθετκός γύρισε στον Μαροκινό και αυτός εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Χάντερσφιλντ, διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους Πειραιώτες.

Μετά το γκολ του Μαροκινού επιθετικού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ματς και να φτάνει στη νίκη, χωρίς να απειληθεί από την Χάντερσφιλντ. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 της βρετανικής ομάδας, χάρη στα γκολ των Φορτούνη και Ελ Αραμπί, με τον Μίτσελ να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον (46′ Τζολάκης), Μαρσέλο (59′ λ.τρ. Λάιντνερ), Ρέτσος, Ντόι (70′ Καλογερόπουλος), Ανδρούτσος (61′ Βρουσάι), Σαμασέκου (61′ Μπουχαλάκης), Κασάμι (70′ Νταμπό), Αγκιμπού Καμαρά (70′ Εμβιλά), Μπιέλ (61′ Μπόουλερ), Φορτούνης (61′ Μασούρας) και Μπακαμπού (61′ Ελ Αραμπί).

Χάντερσφιλντ: Μπιλοκάπιτς, Αντζορίν, Ρούφελς, Κασούμου, Χόλμς, Ρουντόνι, Γουόρντ, Τζάκσον, Λις, Σπένσερ και Χέλικ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Νίκολς, Μπετέ, Ρόουντς, Μαχόνει, Μπόιλ, Κέσλερ – Χάιντεν, Χαράτ, Χολμς, Καμαρά, Ντιαρά και Αγινά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: