5 Δεκεμβρίου 2022

ΑΕΠ Κοζάνης - ΓΑΣ Σβορώνου 2-4


 Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος πέρασε σαν σίφουνας από την Κοζάνη επικρατώντας με 2-4 επί της ΑΕΠ Κοζάνης στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής. 

Η ομάδα μας έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο το παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων μόλις στο πρώτο τέταρτο και παρόλο που στη συνέχεια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν πριν το ημίχρονο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τον χαρακτήρα να ξαναπάρει το πάνω χέρι με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη. 

Ο ΓΑΣ μπήκε στο ματς με πολυ μεγάλη ενέργεια και ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με σουτ του Δημήτρη Κυρτέγου ύστερα από τροφοδότηση του Νίκου Κυπαρίσση. 

Ο σέντερ φορ της ομάδας μας από δημιουργός έγινε εκτελεστής οκτώ λεπτά αργότερα καθώς βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Τσολακίδη, πετυχαίνοντας το 5ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. 

Στη συνέχεια ένα μικρό "μπλακ άουτ" του ΓΑΣ ήταν αρκετό για να βάλει ξανά την ομάδα της Κοζάνης μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας αρχικά σε 1-2 στο 20' με τον Τσελέπη και φέρνοντας την παρτίδα στα ίσια στο 24' με τον Ντόβα.

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη ωστόσο μπήκε αποφασισμένο στο δεύτερο 45λεπτο να μην αδικήσει ξανά τον εαυτό του και να αλλάξει άμεσα την κατάσταση και το κατάφερε καθώς μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξή του, ξαναμπήκε σε θέση οδηγού με τον Βασίλη Κατσαμάγκα να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος εκμεταλλευόμενος τη δεύτερη ασίστ του Γιώργου Τσολακίδη και εκτελώντας με κεφαλιά τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-3.

Στο 55' η αποβολή του Λιάκου για λογαριασμό των  γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, με το ΓΑΣ να ψάχνει από εκείνο το σημείο και έπειτα το 4ο γκολ που θα του διασφάλιζε το τρίποντο.

Εν τέλει στο 81' η ομάδα μας κατάφερε να "κλειδώσει" την παρθενική εκτός έδρας νίκη της, με ένα παλικαρίσιο γκολ και πάλι από τον Κατσαμάγκα ο οποίος μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ εντός περιοχής σε δεύτερο χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη σε έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό άνθρωπο για το σύλλογο, τον Λάζαρο Ξανθόπουλο ο οποίος τέτοιες μέρες πριν 12 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου του 2010 έφυγε από τη ζωή. Σύσσωμη η οικογένεια του ΓΑΣ Σβορώνου αφιερώνει αυτή την ιστορική Κυριακή σε εκείνον!

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την επόμενη Κυριακή (11/12) και πάλι εκτός έδρας κόντρα στον Μακεδονικό Φούφας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΠ Κοζάνης: ( Εουτζένιο Σένα) Καλιαμπάκας, Λιάκος, Κιρκιλιανίδης, Παπαναστασίου, Δάλλης (67’ Μιχαηλίδης), Τσελέπης (85’ Τζημολάκας), Κουλούσιας, Σάλλα, Αδαμόπουλος, Ντόβας, Παπαζήσης (73’ Βασιλτσής).

ΓΑΣ Σβορώνου:  (Νίκος Θεοδοσίαδης) Κούζας, Καραγκούνης, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Δημηνάς (46’ Κόλα), Ναρίνογλου, Μυστρίδης, Κυπαρίσσης (78’ Λαγδάρης), Κυρτέγος (70’ Μακράκης), Μυρώτης (46’ Κατσαμάγκας), Τσολακίδης (70’ Σιδηρόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: