10 Δεκεμβρίου 2022

Σκάνδαλο διαφθοράς: Ποιοι είναι οι 6 που μαζί με την Καϊλή κατηγορούνται

 

Σκάνδαλο διαφθοράς: Ποιοι είναι οι 6 που μαζί με την Καϊλή κατηγορούνται

Μαζί με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, κατηγορούνται άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο σύντροφός της.

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων και στελεχών από το Κατάρ.

Συνολικά επτά πρόσωπα εμπλέκονται στις αποκαλύψεις, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο κρατητήριο.

Πέρα από την Εύα Καϊλή, στο κάδρο των εμπλεκόμενων της υπόθεσης διαφθοράς βρίσκεται και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τα μέσα ενημέρωσης από το Βέλγιο να υποστηρίζουν ότι το σπίτι τους βρέθηκαν σακούλες με χρήματα.

Ο Φρανσέσκο Τζιόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν συνεργάτης του πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή και ιδρυτή της ΜΚΟ «Fight Impunity» Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έχει συλληφθεί και αυτός για εμπλοκή στο σκάνδαλο χρηματισμού.

O Πιερ Αντόνιο Παντζέρι

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βινσεντίνι, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Ο Λούκα Βινσεντίνι

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φέρεται να έχουν περάσει χειροπέδες και στον διευθυντή της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «No Peace Without Justice», Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα.

O Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα

Μαζί με τον Πανκέρι, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη σύζυγό του και την κόρη του.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των βελγικών Αρχών συνεχίζονται, με δύο ακόμα πρόσωπα να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Ειδικότερα, έγιναν έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία συνεργατών των Βέλγων ευρωβουλευτών Μαρί Αλένα και Μαρκ Ταραμπέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: