2 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ-Οδηγίες για τα σχολεία που θα επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου

 



Κυρία διευθύντρια, κύριε διευθυντή,

 

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να επισκεφθείτε με το σχολείο/νηπιαγωγείο σας το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" και τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Θα μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας (προαιρετικά) 1 κουτί γάλα και ένα μεταχειρισμένο παιδικό βιβλίο.

 

Σας ενημερώνουμε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας το χωριό μας, η πιο όμορφη γωνιά της πόλης, θα έχει φορέσει τα γιορτινά του και θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους.

Την ημέρα της επίσκεψης σας, στην είσοδο του χωριού, θα παραλάβετε τις κάρτες των παιδιών στις οποίες υπάρχουν τρία τετραγωνάκια, ένα για κάθε έδεσμα που θα σας προσφέρουν οι εθελοντές μας:

  • Ζεστό ψωμί από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με πάστα ελιάς
  • Ένα κουλουράκι ή πατατάκι
  • Έναν χυμό πορτοκάλι

Τις καρτούλες θα τις παραλάβετε την ημέρα της επίσκεψής σας στην είσοδο και θα πρέπει να τις διαμένετε στις μαθήτριες και στους μαθητές σας, αφού εισέλθετε στον αύλειο χώρο.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ατομικά και παιδικά παιχνίδια που θα οργανώσουμε με τη βοήθεια εθελοντριών και εθελοντών στα 12 ξύλινα σπιτάκια αλλά και στην αυλή του Χωριού μας που θα είναι στρωμένη με άχυρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας θα πετάξουμε πολύχρωμα αερόστατα στέλνοντας ευχές και επιθυμίες στον Αη Βασίλη.

 

Εννοείται πως οι τρείς μάγοι και Άη Βασίλης θα είναι παρόν με τη …φυσική τους παρουσία, ειδικά προσκεκλημένοι για να προϋπαντήσουν τους μικρούς μας φίλους. Βεβαίως δεν θα λείψουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στο επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το έλκηθρο του Αγίου και την Φάτνη του Χριστού.

 

Αυτό που θα θέλαμε από εσάς είναι να παρακαλέσετε τους γονείς, αντί εισιτηρίου,  κάθε ένα από τα παιδιά, να προσφέρει στην είσοδο, τουλάχιστον ένα ή περισσότερα μεταχειρισμένα παιδικά παραμύθια προσχολικής ηλικίας από τη βιβλιοθήκη του και ένα κουτί γάλα μακράς διάρκειας.


Με τα κουτιά γάλακτος θα χτίσουμε το δέντρο της αλληλεγγύης και με τα παραμύθια θα οργανώσουμε μια πρωτότυπη δράση κυκλικής οικονομίας στην οποία θα συμμετέχει και το δικό σας σχολείο/νηπιαγωγείο.

 

Αν όμως πιστεύετε, πως το γάλα θα είναι δύσκολο να το προσφέρουν κάποια παιδιά, τότε το αφήνουμε στη δική σας διακριτική ευχέρεια. Για εμάς θα ήταν πολύ σημαντική βοήθεια η προσφορά κάθε είδους τροφίμων μακράς διάρκειας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

Το γάλα θα διανεμηθεί σε οικογένειες με παιδιά που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Καπνικού Σταθμού ενώ τα χιλιάδες βιβλία θα ελεγχθούν και θα ταξινομηθούν από μια ομάδα νηπιαγωγών και τη συνέχεια θα διανεμηθούν σε όλα τα νηπιαγωγεία του νομού Πιερίας με στόχο την ενίσχυση της βιβλιοθήκης τους.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία θα παρουσιαστεί σε σχολεία 5 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πρότυπη δράση αλληλέγγυας και κυκλικής οικονομίας. Στους συμμετέχοντες θα αναφέρεται βεβαίως και η δική σας σχολική μονάδα.

 

Σε περίπτωση που το λεωφορείο σας θα μείνει στην Κατερίνη για να σας περιμένει, σας πληροφορούμε πως δίπλα στον Καπνικό Σταθμό υπάρχει το ευρύχωρο πάρκινγκ των δικαστηρίων.

 

Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την εμπιστοσύνη σας!

 

"Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" Καπνικός Σταθμός Κατερίνης
Φλέμινγκ 8, 60100 Κατερίνη (Δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων)
Ώρες λειτουργίας πρωινής ζώνης για τα σχολεία: 10:00 έως 12:30

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανέρχεται στα 400 παιδιά ανά ημέρα και σχεδόν όλο το πρόγραμμα των 15 ημερών είναι πλήρες. Αναμένονται 5.400 μαθήτριες και μαθητές από 102 σχολεία της Β. Ελλάδας.
  • Σε περίπτωση βροχής ή κακοκαιρίας η επίσκεψη σας θα πρέπει να ματαιωθεί και δεν μπορεί να αναβληθεί, διότι όλες οι ημερομηνίες είναι κατειλημμένες.
  • Τα παιδιά μπορούν να φέρουν το πρωινό μαζί τους.
  • Στους εκπαιδευτικούς θα προσφερθούν χυμός, τσάι, καφές και κουλουράκια.
  • Για την ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να μεριμνήσουν οι εκπαιδευτικοί. Στον χώρο θα υπάρχει ομάδα πρώτων βοηθειών.

 

Για κάθε διευκρινιστική ερώτηση θα είμαστε ευχαρίστως στη διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση
Η συντονιστική επιτροπή του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: