20 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με κλαδοτεμαχιστή, απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων και καφέ κάδους εξοπλίζεται η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δίου-Ολύμπου


Με ένα νέο, σύγχρονο απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων εξοπλίστηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Ο Δήμος προμηθεύτηκε επίσης έναν κλαδοτεμαχιστή και πάνω από 450 καφέ κάδους. Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σύντομα, όπου δημότες, επαγγελματίες εστίασης και επισκέπτες θα μπορούν να εναποθέτουν εκεί βιοαπόβλητα, δηλαδή οργανικά απόβλητα τροφίμων και κλαδέματος κήπων. Τα βιολογικά αυτά απόβλητα θα μπορούν κατ' επέκταση να μετατραπούν σε κομπόστ, δηλ. σε βιολογικό λίπασμα.
Η προμήθεια του απορριμματοφόρου βιοαποβλήτων έγινε από τον Φο.Δ.Σ.Α., στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" (πράξη "Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας").
Ο κλαδοτεμαχιστής θα είναι διαθέσιμος στην υπηρεσία Καθαριότητας, μετά την κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού.
Προστίθεται με τον τρόπο αυτό στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου ένα ακόμη σημαντικό ρεύμα ανακύκλωσης (οργανικά απόβλητα κουζίνας/κήπων) μαζί με τα υφιστάμενα (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, μεταχειρισμένα ρούχα και υποδήματα, μπαταρίες, λαμπτήρες και μικρές ηλεκτρικές συσκευές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: