15 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Ομολόγησε την εμπλοκή του ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – Τι αποκαλύπτει δικαστικό έγγραφο

 

Qatargate: Ομολόγησε την εμπλοκή του ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – Τι αποκαλύπτει δικαστικό έγγραφο
Στην ομολογία του ο Τζόρτζι παραδέχεται ότι ο ρόλος του στην εν λόγω «οργάνωση» ήταν να διαχειρίζεται τα χρήματαΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargate, με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, να ομολογεί την εμπλοκή του στην υπόθεση του, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica.

Σύμφωνα με τα εν λόγω έγγραφα, ο Τζόρτζι είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ ότι υπήρξε μέλος μιας οργάνωσης που είχε επαφές τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ και είχε ως στόχο την παρέμβαση σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο Ιταλός φέρεται να έχει επιβεβαιώσει, επίσης, ότι ο Πιερ Αντόνι Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής, είναι όντως ο «εγκέφαλος» της εν λόγω οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, ο Τζόρτζι ομολόγησε για την υπόθεση διαφθοράς, αλλά υπερασπίστηκε την Εύα Καϊλή, ζητώντας από τις βελγικές αρχές να την αφήσουν ελεύθερη. «Πρέπει να είναι με την κόρη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την εφημερίδα..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: