3 Ιανουαρίου 2023

«Δεν έχω λάβει ούτε ευρώ από την ΕΕ» έλεγε η αδερφή της Εύας Καϊλή - Και τα 104.000 ευρώ πώς προέκυψαν;


Δεν σταματάνε οι αποκαλύψεις για τις ενδεχόμενες οικονομικές... ατασθαλίες της Εύας Καϊλή μετά την συμμετοχή που φέρεται να είχε στο Qatargate.

Αυτή την φορά οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με την αδερφή της Μανταλένα Καϊλή, η οποία πρόσφατα δήλωσε ότι «δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Μανταλένα Καϊλή δεν πήρε ένα ευρώ από την ΕΕ, αλλά... 104.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση που βγήκε στο φως

Την άνοιξη του 2018 η αδερφή της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Child Rescue» που λειτούργησε πιλοτικά μόνο στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Υλοποιήθηκε την περίοδο 2018-2020 και χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ορίζοντας» με ποσό σχεδόν 2 εκ. ευρώ. Συντονιστής του πρότζεκτ ήταν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η εταιρεία «Made Group» της Μανταλένας Καιλή που ανέλαβε την υποστήριξη της επικοινωνίας του έργου έλαβε 104.037 ευρώ από το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 44.587 ευρώ από άλλες πηγές που δεν διευκρινίζονται.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Star που φανερώνει την διαδρομή των χρημάτων από τα τα ταμεία της ΕΕ στα ταμεία της εταιρείας της Μανταλένας Καϊλή:

 Το Politico αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όταν η Εύα Καϊλή ασχολήθηκε ως «μαζορέτα του Ευρωκοινοβουλίου» (όπως γράφει χαρακτηριστικά) με την τεχνητή νοημοσύνη και τα blockchain, το Made Group της Μανταλένας Καϊλή έκανε μία «μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία» ονόματι ELONtech. Η πρώτη προήδρευε στην Επιτροπής STOA για το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενώ η δεύτερη ήταν η διευθύντρια του ELONtech (με την Εύα Καϊλή ως σύμβουλο).

Σημειώνεται ότι το «Made Group» έχει ιδρυθεί από την Μανταλένα Καϊλή μαζί με την Ματίνα Ματάκη. Η τελευταία, είναι η διαχειρίστρια της εταιρείας ακινήτων που συνέστησε το ζεύγος Εύας Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι τον περασμένο Νοέμβριο, την Estate Aria Properties, με έδρα στην οδό Σκουφά.

Όταν η Μανταλένα Καϊλή έλεγε ότι δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από την ΕΕ

Η Μανταλένα Καϊλή ερωτήθηκε πριν λίγες ημέρες από την Corriere della Serraκαι για την Elontech και για το εάν υπάρχει έρευνα για αυτή. Η αδερφή της Εύας Καϊλή απάντησε ότι η Elontech δεν είναι ΜΚΟ, αλλά «ένα επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες».

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει χρήματα από το Ευρωκοινοβούλιο. «Ούτε ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: