5 Ιανουαρίου 2023

Αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές χώρες του κόσμου!

 Αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές χώρες του κόσμου!


Κάθε χρόνο για τα World’s Best Awards του Travel + Leisure η λίστα είναι αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών εμπειριών των αναγνωστών που είναι πρόθυμοι  να μοιραστούν τις απόψεις τους για τις κορυφαίες πόλεις, τα νησιά, τις κρουαζιέρες,τις αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα.

Κατά την ψηφοφορία στις πόλεις, οι αναγνώστες θεωρούσαν ως πολύ σημαντικά ένα συνδυασμό συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, όπως τα αξιοθέατα, ο πολιτισμός, η κουζίνα, τα ψώνια και, φυσικά, η φιλικότητα: αυτή η εκπληκτική ικανότητα να κάνει κάποιος τον επισκέπτη να αισθάνεται άνετα σε μια ξένη χώρα!

Εμείς εδώ σας ενημερώνουμε για το τοπ 10 των χωρών που οι αναγνώστες του Τravel + Leisure έχουν κρίνει ως τις πιο φιλικές του κόσμου!

Η πόλη Νο 1 προέρχεται από τη βουδιστική χώρα του Μπουτάν, που συνορεύει με την Ινδία και το Θιβέτ και είναι η  Thimphu.”Οι άνθρωποι είναι ευτυχείς, γνήσιοι, φιλόξενοι και cool” αποκαλύπτουν επισκέπτες. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η χώρα βασίζει τη γενική της υγεία και ανάπτυξη στην ευτυχία του λαού της!
Στην Ιρλανδία ξεχωρίζουν 3 πόλεις στη συνολική λίστα ενώ στη δεκάδα είναι τα Galway και Κορκ.  Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό για μια χώρα όπως η Ιρλανδία.
Ανεξάρτητα από το πόσο φανταστικό είναι το ξενοδοχείο ή το φαγητό, ένα πράγμα είναι σαφές: Αυτό που πραγματικά κερδίζει τους επισκέπτες όταν ταξιδεύουν είναι οι άνθρωποι που συναντούν στους προορισμούς!


10.Κορκ, ΙρλανδίαΠολλές από τις πόλεις της Ιρλανδίας χαρακτηρίζονται ως πολύ φιλικές προς τους επισκέπτες. Συμπεριλαμβανομένης και αυτής της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης, μάλλον πρέπει να κλείσουμε το συντομότερο δυνατό  πτήση προς την Ιρλανδία.

9.Λουάνγκ Πραμπάνγκ, Λάος Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε σε μια επίσκεψη στο Λάος και την αρχαία πόλη Luang Prabang και πόσο φιλόξενοι και ευγενικοί είναι οι κάτοικοι.

8. Σαβάνα, ΓεωργίαΚαλή, , old-fashioned, με νοοτροπία ζεστής “νότιας” φιλοξενίας – για να μην αναφέρουμε τα γραφικά δρομάκια με τα δέντρα και τα εξαιρετικά εστιατόρια…Ολα αυτά τοποθέτησαν αυτή την παράκτια πόλη της Γεωργίας ψηλά στη λίστα.

7. Δουβλίνο, ΙρλανδίαΗ πρωτεύουσα της Ιρλανδίας είναι το μέρος για να βιώσετε αυτό που οι ντόπιοι αποκαλούν craic: τον τοπικό όρο για την διασκέδαση και την απόλαυση.

6. Galway, Ιρλανδία Θέλετε  να μάθετε τι ξεχωρίζει αυτό το προάστιο στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας; Ζεστή περισσότερο από το συνηθισμένο και πολλές παραδοσιακές παμπ. Σύμφωνα με ταξιδιώτες, “το Galway είναι μια πολύ φιλόξενη πόλη και οι άνθρωποι είναι γοητευτικοί και ανοιχτοί στους τουρίστες.” Μάλιστα σε μια αντίστοιχη περσινή έρευνα το Galway ήταν πρώτο στη λίστα.

5.Queenstown, Νέα Ζηλανδία Η…αυτοανακηρυχθείσα ”πρωτεύουσα περιπέτειας” του κόσμου, αυτή η πόλη στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας εξελίσσεται με γοργά βήματα και κρατάει τα ηνία σε δραστηριότητες που προκαλούν την αδρεναλίνη…όπως bungee jumping, ελεύθερη πτώση, πτήσεις με αλεξίπτωτα και άλλα…Παράλληλα με αυτά,  οι ταξιδιώτες  παρατήρησαν ότι το Κουίνσταουν είναι ξεκάθαρα μια φιλική και χαλαρή πόλη.

4. San Miguel de Allende, Μεξικό Το San Miguel de Allende είναι μια όμορφη πόλη, όπου και οι τουρίστες και οι ντόπιοι χαιρετούν καθημερινά με ένα χαμόγελο. Αυτή η περιοχή που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , είναι αγαπημένη για την πλούσια πολιτιστική της σκηνή και την αποικιακή αρχιτεκτονική, ενώ κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Ο κόσμος όπως δεν τον έχεις ξαναδεί: 12 εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

3. Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη Το Chiang Mai είναι ρομαντικό, γοητευτικό και διασκεδαστικό!  Όσοι ζουν στη βόρεια πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (η πρώτη πόλη στην Ασία) είναι πάντα ευτυχείς και καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Plus, εντυπωσιάζουν τόσο οι πολλές αγορές όσο και οι όμορφοι ναοί.

2. Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα Το Charleston,  διατήρησε τη δεύτερη θέση σε αυτή την  λίστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Εκτός από την ιστορική της αρχιτεκτονική, τα απίστευτα εστιατόρια και τα περισσότερα βραβευμένα ξενοδοχεία του κόσμου, έχει και την γοητεία της Νότιας Ευρώπης.

1. Thimphu, Μπουτάν Ενώ οι περισσότερες χώρες μετρούν την ανάπτυξη της οικονομίας τους με βάση το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), το Μπουτάν βασίζεται σε ένα εναλλακτικό βαρόμετρο: το προϊόν ακαθάριστης ευτυχίας (GHP). Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2016, ένα εντυπωσιακό 43,4% του πληθυσμού του Μπουτάν ήταν “ευρύτατα” ή “βαθιά” ευτυχισμένο – μια διάθεση που βρίσκεται σε πλήρη εμφάνιση στην πρωτεύουσα, το Thimphu. Εδώ, θα συναντήσετε κατοίκους με παραδοσιακές φορεσιές αλλά και θα γνωρίσετε τη φιλοσοφία του βουδισμού στο μεγαλείο της (ειδικά τον Αύγουστο, που οι αντίστοιχες εκδηλώσεις βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους).travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: