20 Ιανουαρίου 2023

Ο Καιρός σήμερα Παρασκευή 20/1/2023


Στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε βροχές , ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς και θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στα βόρεια πελάγη.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός . Νοτιάδες στο Θερμαϊκό μέχρι 7 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Στα Τρίκαλα και στον κάμπο της Θεσσαλίας το πρωί προβλέπονται βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική το πρωί περιμένουμε βροχές. Οι νοτιάδες έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς .

Στα δυτικά ,κεντρικά και στο ανατολικό Αιγαίο βροχές και καταιγίδες . Ο υδράργυρος έως 16 βαθμούς και νοτιάδες μέχρι 9 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά πελάγη.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι νοτιάδες θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς.

Στη Χανιά και στη νότια Κρήτη προβλέπονται βροχές και λιγότερες στο Ηράκλειο .Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στο νησί θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά .Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι έντονα. Το νότιο ρεύμα στα πελάγη θα φτάσει τα 8 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 16 βαθμούς στην κεντρική.

Την Κυριακή αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά.

Τέλος τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι :

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, εκτός από τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά θα πέσει και η θερμοκρασία, ενώ:

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: