9 Ιανουαρίου 2023

Εκλογές 2023: Στο μικροσκόπιο της ΝΔ οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια μην προκύψει άλλη υπόθεση «αλά Πάτση»

 

Εκλογές 2023: Στο μικροσκόπιο της ΝΔ οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια μην προκύψει άλλη υπόθεση «αλά Πάτση»

Από φίλτρο περνούν στη ΝΔ τα βιογραφικά που προωθούνται στο Μαξίμου για προεπιλογή ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η «επιχείρηση» ψηφοδέλτια.

Με δεδομένο ότι όσο πλησιάζει η άνοιξη τόσο θα πυκνώνουν οι επίσημες ανακοινώσεις των νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, εντείνεται από τους επιτελείς του κόμματος το φιλτράρισμα βιογραφικών που προωθούνται στο Μαξίμου για προεπιλογή, στο φόντο τριών υποθέσεων (κατά σειρά, Ανδρέας Πάτσης, Μαρία Σπυράκη, Θέμης Χειμάρας), οι οποίες προκάλεσαν διαδοχικά μουδιάσματα στη γαλάζια παράταξη.

Μετά τη διαγραφή Πάτση καθώς ο ίδιος δεν παρέδιδε την έδρα και έπειτα από την πιο βελούδινη «έξοδο» του Χειμάρα, καθώς με παραίτηση και χωρίς να στερήσει από την κυβέρνηση άλλη μια έδρα ανέλαβε ευθύνες για τις συμβάσεις εταιρείας του στη Λαμία με το Δημόσιο, είναι στο μικροσκόπιο τα γαλάζια ονόματα των νέων υποψηφίων. Αλλά και επιπλέον εκφράζονται σε πριβέ συζητήσεις ανησυχίες για τυχόν νέα… κρούσματα.

Όλα μετρούν…

«Ολα μετρούν, περισσότερο ή λιγότερο, όλα έχουν το δικό τους πολιτικό βάρος» παραδέχονται κομματικά στελέχη, κάποια εκ των οποίων μάλιστα εισηγούνταν διαγραφή (και) του Χειμάρα χωρίς χρονική καθυστέρηση ώστε να μη δίνεται τροφή για επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ψηφοδέλτια στην ώρα τους» λένε από την κυβέρνηση, εν αναμονή οριστικοποίησής τους από τον πρωθυπουργό έως το τέλος Φεβρουαρίου.

«Εκείνο που εξετάζεται είναι αν υπάρχουν κωλύματα ή ασυμβίβαστα, έτσι όπως και το Σύνταγμα επιβάλλει και το κάθε κόμμα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να τα αξιολογήσει ως στοιχεία» επιβεβαίωνε προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: