22 Ιανουαρίου 2023

Ο καιρός την Κυριακή 22/01/2023


Για σήμερα Κυριακή


Στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε βροχές ,καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς και νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ θα πνέουν στα βόρεια πελάγη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βραδινές καταιγίδες . Νοτιάδες στο Θερμαϊκό μέχρι 4 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς.

Στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στη Θεσσαλική πεδιάδα λίγες βροχές το βράδυ.

Στην Αττική μέχρι το μεσημέρι προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι μέχρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς .

Στα δυτικά ,στην Πελοπόννησο και στο ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιο ισχυρές στη δυτική Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 βαθμούς και νοτιάδες έως 6 μποφόρ θα φυσούν στο Ιόνιο.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες. Νοτιάδες μέχρι 5 μποφόρ και το θερμόμετρο έως 18 βαθμούς.

Στα Χανιά και στη νότια Κρήτη λίγες βροχές . Η θερμοκρασία στο νησί θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Τη Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιο ισχυρές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά . Οι νοτιάδες στα πελάγη θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 17 βαθμούς στα νησιά.

Tην Τρίτη προβλέπονται καταιγίδες στα ανατολικά, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι :

Την Τέταρτη και την Πέμπτη, ξεκινά νέος κύκλος βροχών ,καταιγίδων ,χιονοπτώσεων και ισχυρών νοτιάδων . Ενώ:

Την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε λιγότερες βροχές και καταιγίδες ,ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: