13 Ιανουαρίου 2023

Μαύρο χρήμα: Τεράστια απάτη εκατομμυρίων με κοινοτικές επιδοτήσεις – Εμπλέκονται 26 άτομα και 16 εταιρείες

 

Μαύρο χρήμα: Τεράστια απάτη εκατομμυρίων με κοινοτικές επιδοτήσεις – Εμπλέκονται 26 άτομα και 16 εταιρείες 
Σε λιγότερο από δύο χρόνια αποκόμισαν όφελος που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.
Μεγάλη υπόθεση απάτης με κοινοτικές επιδοτήσεις εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και ο σχετικός φάκελος έχει ήδη πάρει το δρόμο για τον ευρωπαίο εισαγγελέα.

Ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει συντάξει πόρισμα, που αριθμεί περισσότερες από εκατό σελίδες, αποτυπώνοντας  όλες τις πτυχές της υπόθεσης αυτής στην οποία φέρονται να εμπλέκονται φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με αντικείμενο που σχετίζεται με τεχνολογικά υλικά.

Οπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβίβασε το πόρισμα, που συντάχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα της υπηρεσίας του και με την εποπτεία του, στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, καθώς η εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων πρωτίστως στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο πόρισμα τα αδικήματα για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις είναι:

-Απάτες κατ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος και

-Ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η έκνομη δραστηριότητα, κατά το πόρισμα, σχετιζόταν με σειρά παράνομων πράξεων, με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να εισπράττουν παράνομα και να μην πληρώνουν ΦΠΑ καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις η προς το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση ελέγχονται 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες , οι οποίοι φέρονται ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια αποκόμισαν όφελος που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: