26 Ιανουαρίου 2023

Ευχαριστήριο του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης


Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και  οι Μαθητικές Κοινότητες του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης εκφράζουμε δημόσια τις θερμές ευχαριστίες μας   προς το σχολείο Campus MAX College του Βελγίου και την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας «Ο τόπος μου», καθώς την Παρασκευή 20-01-2023 μας διέθεσαν 20 Desktop Computers, οι οποίοι  θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου. Οι υπολογιστές είναι μεταχειρισμένοι και αποτελούν ευγενική χορηγία του Campus MAX College του Βελγίου με το οποίο συμμετέχουμε στο πρόγραμμα  Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο  “Solidarity with the Pieria region (Greece): Education –Democratic Citizenship -Health-Environment”.

            Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που υλοποιούμε από το από το σχολ. έτος 2020,  συμμετέχουν σχολεία από το  Βέλγιο, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης. Στόχος του προγράμματός μας είναι να ανταποκριθεί σε μια αυξανόμενη έλλειψη ενσυναίσθησης έναντι των μειονεκτούντων ατόμων, ομάδων και προσφύγων μέσα από τη στενή συνεργασία των σχολικών κοινοτήτων και του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, ο οποίος έχει μακρά ιστορία συνεισφοράς σε άτομα που μειονεκτούν,  σε δράσεις εθελοντισμού και  προστασίας του Περιβάλλοντος  και  σε πρακτικές κυκλικής οικονομίας. Επίσης, στόχος αποτελεί η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις με επίκεντρο την καλλιέργεια  κοινού αισθήματος ευθύνης, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης.  Τέλος,  η εξάσκηση των μαθητών μας στην ξενόγλωσση επικοινωνία,  η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής μας.

            Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η  προσφορά των Desktop Computers αποτελεί μια εξαιρετική πράξη αλληλεγγύης προς την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, ενισχύει την τεχνολογική υποδομή του και βοηθάει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας έργου!

            Ευχαριστούμε τους εταίρους μας, το Campus MAX College του Βελγίου και την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας «Ο τόπος μου» για τη στήριξή τους!


Εκ μέρους της Σχολικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης,

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαμαρά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: