23 Ιανουαρίου 2023

Σοκ στη Μακρινίτσα: Αυτοκτόνησε 65χρονος συνταξιούχος δάσκαλος - Κρεμάστηκε στο σπίτι του

 


Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Μακρινίτσας στο Πήλιο η είδηση του θανάτου του 65χρονου εκπαιδευτικού Βασίλη Κανάβα, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το άψυχο σώμα του βρήκε ο γιος του, λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, μέσα στο σπίτι του στη Μακρινίτσα.

Καταφέρνοντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ενώ περιμένοντας το ασθενοφόρο, μαζί με γείτονες οι οποίοι έσπευσαν στο σπίτι, πήρε αγκαλιά τον πατέρα του και τον κατέβασε από το καλντερίμι στο πάρκινγκ του χωριού, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση παραλαβής του, όταν θα έφταναν οι διασώστες.

Ταυτόχρονα, ο γιος του του έκανε απέλπιδες προσπάθειες για να τον κρατήσει στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Η είδηση της αυτοκτονίας του 65χρονου Βασίλη Κανάβα πάγωσε την τοπική κοινωνία. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη, για έναν ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο, σύμφωνα με όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ηταν πολύ γνωστός τόσο μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα, όσο και από την ενασχόλησή του με τους αθλητικούς χώρους.

Αφησε το στίγμα του από όσους χώρους και αν πέρασε. Από τα σχολεία ως δάσκαλος -συνταξιοδοτήθηκε τα τελευταία περίπου έξι χρόνια- από τον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, όπου είχε ηχηρή παρουσία, αλλά και από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς είχε ασχοληθεί ενεργά, παλαιότερα, στην κοινότητα Μακρινίτσας, θέλοντας να προσφέρει στον τόπο του και μέσα από αυτό το πεδίο.

Μάλιστα Βασίλης Κανάβας είχε θέσει υποψηφιότητα ως κοινοτάρχης Μακρινίτσας το 2002.

Με μεγάλη αγάπη στον αθλητικό και το ποδόσφαιρο, ίδρυσε το 1994 την ομάδα ποδοσφαίρου στη Μακρινίτσα. Είχε διατελέσει και γραμματέας της ΕΠΣΘ Μαγνησίας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσας.

"Όχι έτσι ρε φίλε Βασίλη" - Οδύνη για την απώλεια του Βασίλη Κανάβα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση προς τους οικείους του εξέδωσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας, τονίζοντας τα εξής: "Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΠΣ Θεσσαλίας επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθύτατη οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα της Ένωσης, Βασιλείου Κανάβα, καθώς και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εκλιπόντος".

Σοκ στη Μακρινίτσα: Αυτοκτόνησε 65χρονος συνταξιούχος δάσκαλος - Κρεμάστηκε στο σπίτι του - εικόνα 2Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Μπάμπης Πάσχος, με τον οποίο ο εκλιπών συνυπήρξε στη διοίκηση της Ένωσης, δείχνει να μην μπορεί να πιστέψει την απώλεια.

"Όχι έτσι ρε φίλε Βασίλη! Εσύ δεν μάσαγες από κανέναν! Δεν έχω λόγια… Καλό σου ταξίδι!" αναφέρει σε διαδικτυακή ανάρτησή του ο κ. Πάσχος, αποχαιρετώντας τον φίλο και συνεργάτη του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Μαγνησίας.thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: