11 Ιανουαρίου 2023

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να αγωνιστεί και σε 6ο Μουντιάλ; Ο προπονητής του… άναψε τη σπίθα

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από το «θαύμα του Κατάρ» για τον Λιονέλ Μέσι και την Αργεντινή. Το σπουδαιότερο επίτευγμα του Pulga που ολοκλήρωσε και την ακριβότερη ατομική ποδοσφαιρική συλλογή του κόσμου: Δεν του λείπει τίποτα πλέον του «Λέο» λίγο πριν κλείσει τα 36 του χρόνια –τα συμπληρώνει τον Ιούνιο.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι πάντως πριν από λίγο μιλώντας αποκλειστικά στο Radio Calvia, τον δημοφιλέστερο ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής θέλησε να ανάψει μια σπίθα: Έριξε με τρόπο έμμεσο την ιδέα να είχε τον αρχηγό του και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο τουρνουά που θα συνδιοργανώσουν o Καναδάς, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2026. Ο Μέσι θα είναι τότε ακριβώς 39 και «εξαρτάται σίγουρα από το τι θέλει, και βέβαια από ότι μπορεί να συμβεί σε όλο αυτό το διάστημα. Οι πόρτες όμως θα είναι για εκείνον ανοιχτές και το γνωρίζει» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των παγκόσμιων πρωταθλητών που έχει ήδη εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με τους «Γκαούτσος» μέχρι τότε.

Θυμίζουμε ότι ο Μέσι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ δήλωσε πως «Δεν θα σταματήσω από την Αργεντινή. Θέλω να συνεχίσω, να παίζω ως πρωταθλητής πλέον». Παράλληλα έχει ενδιαφέρον πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο του στο Παρίσι ως το καλοκαίρι του 2025. Άρα λοιπόν το σενάριο μιας ενδεχόμενης συμμετοχής του σε ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μοιάζει ξαφνικά τόσο μακρινό. Αρκεί φυσικά να μην έχει τραυματισμούς κλπ.

Εννοείτε πως δεν υπάρχει άλλος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει αγωνιστεί σε έξι Μουντιάλ. Ο Pulga μαζί με τον Λόταρ Ματέους (Γερμανία), τον Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), τον Τζίτζι Μπουφόν (Ιταλία) τους μεξικανούς Ράφα Μαρκές, Αντόνιο Καρβαχάλ, Γκιγιέρμο Οτσόα και Αντρές Γκουαρδάδο σχηματίζουν μια fantastic-8 ελίτ στην οποία ο Αργεντινός έχει το προβάδισμα μιας και έχει παίξει τα περισσότερα ματς από όλους (26, δεύτερος ο Ματέους με 25).

Ο πειρασμός είναι μεγάλος.

Πάντως αν υποθέσουμε ότι ο Μέσι όντως τα καταφέρει δεν θα είναι καν στο top-10 των πιο ηλικιωμένων ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν ποτέ σε Μουντιάλ. Είπαμε τον Ιούνη του 2026 θα έχει κλείσει τα 39, άρα θα είναι σχεδόν εξίμισι χρόνια νεότερος από τον Εσάμ Ελ Χανταρί που φορώντας τα γάντια της Αιγύπτου το 2018 στη Ρωσία έπαιξε στα 45 και βάλε.

Ο – σπουδαιότερος στην ιστορία της Κολομβίας- Φαρίντ Μοντραγκόν αγωνίστηκε στα 43 με τους «καφετέιρος» στο Μουντιάλ του 2014 της Βραζιλίας, ενώ ο Ροζέ Μιλά το καλοκαίρι του ΄90 όταν ο Καμερούν τρέλανε κόσμο στο Μουντιάλ της Ιταλίας ήταν στράικερ ετών 42!

Δεν υπάρχουν σχόλια: