4 Ιανουαρίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τελική ευθεία για τις εκλογές και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Για Κυριακή των Βαϊων μιλάνε οι Κασάνδρες, τότε που ο Κύριος επί "πώλον" όνου εισέρχεται στην Ιερουσαλήμ.

***

Μάλλον θα διαψευθούν οι Κασάνδρες γιατί ο Κυριάκος θα εξαντλήσει την τετραετία του μέχρι την τελευταία μέρα. Πού θα την βρει  τέτοια χαρά, πού θ΄αφήσει τόσα ορφανά, τι θα γίνουν οι Πατσηδες και  οι Χειμάρες, οι Λιγνάδηδες και όλοι οι άριστοι; Θα τους αφήσουν εις βοράν των Συριζαίων;

***

Γιατί την πρώτη τουλάχιστον Κυριακή οι άριστοι θα κοιτάζονται στον καθρέφτη και δεν θ΄αναγνωρίζονται. Δεν πήραν χαμπάρι τι γίνεται γύρω τους, με πόσα κιλοβάτ αντιστοιχεί το μεροκάματο και πως η φέτα έγινε πιο ακριβή απ΄το χασίσι.

***

Λέτε πάλι νάχουμε Αλέξη; Στην Ελλάδα ποτέ μη λες "ποτέ". Με τη λογική του ώριμου φρούτου πέφτουν κάποιοι κι ανεβαίνουν άλλοι.

***

Είχε δώσει κάποιες ελπίδες ο Ανδρουλάκης αλλά στην πορεία φάνηκε ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει. Δεν διανοήθηκε ούτε την Ευρωβουλή να εγκαταλείψει και ν΄ασχοληθεί με την τύχη ενός δοκιμαζόμενου λαού. Και πάντα με προβλημάτιζε. Γιατί τόση εμμονή με την Ευρωβουλή;

***

Ηρθε και η περίπτωση της Καϊλή κι έδεσε που λένε η σούπα. Η κυρία αυτή βέβαια, της τα έδωσε όλα η θεά τύχη και η θεά Αφροδίτη αλλά το μίασμα της απληστίας κατάντησε  κι αυτή την ίδια μίασμα και μάλιστα απεχθές, την ίδια ώρα που κάποιοι κρυώνουν, πεινάνε ή ακόμη ψάχνουν στα σκουπίδια.

***

Λένε ότι όλα εδώ πληρώνονται. Αν ισχύει θα δούμε κι άλλα κι άλλα πολλά παραδείγματα ηγετικής απληστίας που προβληματίζουν το εκλογικό σώμα και βάζουν σε προτεραιότητα το ήθος από τον τετριμένο πολιτικό λόγο.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: