5 Ιανουαρίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τω Κυρίω ΔΕΗθώμεν
Και εκεί που πιστεύαμε να σκάσει κανένα πρωτοχρονιάτικο λαχείο ή έστω κατι σε λήγοντες στο λαϊκό, σκάει το τιμολόγιο της ΔΕΗ και ψάχναμε όλη η οικογένεια λεξοτανίλ για χαλάρωση.

***

Να σβήνεις τα φώτα, είδες η ΔΕΗ; Εσύ τ΄αφήνεις ανοιχτά και πάει λέγοντας. Και πες-πες καταλήξαμε ότι φταίει ο Αντρέας, τότε που χρέωσε τη χώρα κι ήρθαν οι νοικοκυραίοι να βάλουν τάξη.

***

Είναι και γενναιόδωροι. Το τιμολόγιο έγραφε ευρώ 520 αλλά είχε και υστερόγραφο. Επί πλέον 257,30 επιδότηση από το κράτος. Δηλαδή αν δεν ήταν το εύσπλαχνο κράτος θα πληρώναμε 777 και 30.

***

Και για ναχουμε καλούς λογαριασμούς τα 257,30 τα πληρώνουμε πάλι εμείς ως φορολογούμενοι για ναχουν οι πάροχοι και την πίτα oλόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

***

Το ίδιο πάει να γίνει  και με τα φάρμακα. Επιδότηση απ΄το κράτος, δηλαδή από εμάς, για να παίρνουμε λίγοτερο ακριβά φάρμακα και οι φαρμακοβιομήχανοι τον κόπο τους.

***

Ενα καλό τρικ είναι για να μείνουν ευχαριστημένοι και οι αφελείς Ελληνες και οι μη αφελείς προνομιούχοι και άριστοι . Κάτι σαν τους λογαριασμούς του Καραγκιόζη.

***

Για όλα αυτά και πολλά άλλα ο Σταϊκούρας βραβεύτηκε από μεγάλης κυκλοφορίας τραπεζικό περιοδικό ως ο βέλτιστος υπουργός οικονομικών της ΕΕ και χαρήκαμε αποτόμως μετά το προαναφερθέν ηλεκτροσόκ.

***

Και έως να το πάρει είδηση το ευπειθές popolo, τι συμβαίνει στη Μπανανία, θα μας έχουν όλους ενεχυριάσει στη ΔΕΗ, σε όσους απόμειναν από τα Funds. 

***

Πρόκειται για ένα ευγενές και σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, εξελιγκτική μορφή του καπιταλισμού, που ακόμα και ο Adam Smith θα ντρεπόταν για την κατάντια του. 

***

Θα έγραφα κι άλλα, μια φωνή όμως με σταμάτησε.

Σβήσε το φως, δεν είδες η ΔΕΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: