6 Ιανουαρίου 2023

Η πρώτη νόμιμη ιπτάμενη μοτοσικλέτα θα είναι σύντομα πραγματικότητα

Το Jetpack Aviation Speeder P2 πρόκειται να πετάει νόμιμα στους ουρανούς πολύ σύντομα.

Ένα από τα μικρότερα αεριωθούμενα οχήματα που σχεδιάστηκαν ποτέ απέχει λίγα χρόνια από το να γίνει η πρώτη μοτοσικλέτα που θα πετάει νόμιμα στους ουρανούς. Το Jetpack Aviation Speeder P2 χρησιμοποιεί οκτώ ισχυρούς μικροσκοπικούς κινητήρες τζετ για να ταξιδεύει με ταχύτητα 100 χλμ. για περίπου 30 λεπτά και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε δοκιμές για να λάβει την επίσημη πιστοποίηση της FAA.

«Εργαζόμαστε για ένα ειδικό πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για πειραματική χρήση», λέει ο CEO της Jetpack Aviation, Ντέιβιντ Μέιμαν. «Η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο γιατί αυτό είναι ένα πολύ διαφορετικό όχημα από αυτά που είχε να πιστοποιήσει η FAA στο παρελθόν».

Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τέσσερις τουρμπίνες, το τελικό προϊόν θα διαθέτει οκτώ, δύο σε κάθε γωνία της μοτοσικλέτας για να παρέχει ασφάλεια μέσω πλεονασμού. Το Speeder, με βάρος περίπου 136 κιλά, θα επιτρέπεται να μεταφέρει το διπλάσιο βάρος των 272 κιλών, μια αναλογία μεγέθους προς ωφέλιμο φορτίο που ξεχωρίζει το Speeder από άλλα σκάφη κάθετης προσγείωσης και απογείωσης (VTOL).

Ένα πρωτότυπο «γυμνό» Speeder P2 δοκιμάζεται ήδη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια μέχρι να αποκτήσει πιστοποίηση FAA. Το πρωτότυπο έχει επιτύχει αυτόνομες απογειώσεις και προσγειώσεις, ενώ έχει επίσης αιωρηθεί και έχει εκτελέσει πτήση προς τα εμπρός.

Η εταιρεία επιδεικνύει επίσης ένα κομψό μαύρο μοντέλο πλήρους κλίμακας σε διάφορες εκδηλώσεις. «Είναι σχεδιασμένο με θέση καθίσματος παρόμοια με εκείνη μιας μοτοσικλέτα, ενώ τα πόδια του αναβάτη μπορούν να είναι τοποθετημένα είτε προς τα κάτω είτε σε μαρσπιέ προς τα πίσω όπως σε μια ένα αγωνιστική μοτοσικλέτα», εξηγεί ο Μέιμαν.monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: