27 Ιανουαρίου 2023

Κουτσούμπας: Μομφή στη ΝΔ για υποκλοπές, ακρίβεια, μισθούς, συντάξεις και εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία

   Κουτσούμπας: Μομφή στη ΝΔ για υποκλοπές, ακρίβεια, μισθούς, συντάξεις και εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία

Δεν έχουν τελειωμό οι λόγοι για τη μομφή του ΚΚΕ είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι η πραγματική μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού και την καταθέτει καθημερινά με συνέπεια μόνο το ΚΚΕ

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής. Αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της που συσσωρεύουν προβλήματα στις πλάτες του λαού» τόνισε στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να την εκφράσει, αντίθετα τη μομφή του το ΚΚΕ την εκφράζει ασταμάτητα εδώ και τέσσερα χρόνια και μέσα στη Βουλή αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της ΝΔ τα μισά από τα οποία έχουν περάσει με τη συναίνεση και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Την εκφράζει κυρίως μέσα από τον καθημερινό αγώνα σε όλη τη χώρα παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής» πρόσθεσε.

Για την «υπόθεση των παρακολουθήσεων» επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι «η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκη οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για μια προς μία τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Σημειώνοντας ότι «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις», τόνισε «σε ό,τι μας αφορά δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα τις δώσετε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να τις απαιτούμε».

Κανείς δεν ακουμπάει το βούρκο

Είπε ότι κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει την απόδοση ευθυνών, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του βούρκου των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης», ενώ παρέθεσε και τους νόμους που ψηφίστηκαν βάσει του πλαισίου αυτού.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι κανείς τους δεν ακουμπάει αυτό το θεσμικό πλαίσιο και δεν λένε τίποτα για τους «νόμους, τις οδηγίες και τους κανονισμούς της ΕΕ που επιτρέπουν υποκλοπές και παρακολουθήσεις σύμφωνα με το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» και παραμένουν κάτω από το χαλί».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι μαζί, υπερασπίζεστε την «κανονικότητα» των παρακολουθήσεων και προσπαθείτε τελικά να βγάλετε λάδι το κράτος, την ΕΥΠ». Αναφερόμενος στις «υποκλοπές» στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι έχουν προκύψει και νέα στοιχεία τα οποία «επιβεβαιώνουν την προσπάθεια μηχανισμών με την αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων να παρακολουθήσουν τη δράση του ΚΚΕ».

Σημείωσε ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ό,τι μπορούσαν για «να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση του ΚΚΕ» και πρόσθεσε ότι παρά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε το ΚΚΕ στους εισαγγελείς, στα μέλη των ομάδων της ΑΔΑΕ και της Κρατικής Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν πήρε απαντήσεις.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: