25 Ιανουαρίου 2023

Εγνατία Οδός: Καταδίωξη αυτοκινήτου με ναρκωτικά που πήγαινε ανάποδα και έσπαγε μπάρες διοδίων


Δραματική καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το επίμαχο αυτοκίνητο για χιλιόμετρα. Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία με δύο συλλήψεις…

Ανθρώπινες ζωές παίζονταν τα ξημερώματα κορώνα γράμματα στην Εγνατία Οδό, με την καταδίωξη να βρίσκεται σε εξέλιξη για σχεδόν μία ώρα. Ο οδηγός του επίμαχου αυτοκινήτου που μετέφερε ναρκωτικά, μπήκε ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο και δεν σταματούσε παρά τα σήματα και τους φάρους των περιπολικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκοβε ταχύτητα ούτε σε σταθμούς διοδίων. Έσπαγε τις μπάρες και συνέχιζε με τους αστυνομικούς να ακολουθούν και τον κίνδυνο πρόκλησης ενός σοβαρού τροχαίου να είναι πάντα ορατός.

Η επεισοδιακή καταδίωξη εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό, η οποία ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα και κατέληξε στο Μέτσοβο. Περιπολικά και συμβατικά οχήματα της Αστυνομίας, από την Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα, κινητοποιήθηκαν, όταν ΙΧ το οποίο είχε εισέλθει ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο, κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από τη Νέα Σελεύκεια στην Ηγουμενίτσα, όταν το ΙΧ με δύο επιβάτες, δε σταμάτησε σε αστυνομικό σήμα για έλεγχο. Το όχημα μπήκε στην Εγνατία και κινούνταν με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, στο αντίθετο όμως ρεύμα κυκλοφορίας, μέχρι και τα διόδια του Δροσοχωρίου.

Σε όλους τους σταθμούς διοδίων έσπασε τις μπάρες για να διαφύγει. Στο Δροσοχώρι μπήκε στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας και λίγα χιλιόμετρα αργότερα άρχισε να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στα ελαστικά, πιθανότατα λόγω της υπερβολικής ταχύτητας.

Το όχημα βγήκε στον κόμβο Μετσόβου, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα ήταν έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (άνω των 50 κιλών), ενώ ο ένας επιβάτης, Έλληνας, είναι ανήλικος, μόλις 16 ετών και ο δεύτερος, Αλβανικής καταγωγής, νεαρής ηλικίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το όχημα μεταφέρεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, που θα γίνει η καταμέτρηση των ναρκωτικών – χασίς και οι δύο συλληφθέντες, οδηγούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, η οποία ερευνά την υπόθεση..newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: