19 Φεβρουαρίου 2023

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: «Καθάρισαν» εύκολα οι ερυθρόλευκοι


 Βόλτα στη Λαμία για τον Ολυμπιακό, με τρία γκολ και τρία δοκάρια. Σκόραραν οι Σαμασέκου (44’), Μπακαμπού (60’) και Μπιέλ (86’).

Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από τη Λαμία ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Σαμασέκου (44’), Μπακαμπού (60’) και Μπιέλ (86’), επικράτησαν στην πόλη της Φθιώτιδας της τοπικής ομάδας με 3-0 για την 23η αγωνιστική της Super League και επιστρέφουν στην Αθήνα, έχοντας προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στη φετινή συγκομιδή τους.

Μια νίκη που έφερε τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι εκτός από τα τρία γκολ είχαν και τρία δοκάρια (35’ Χουάνγκ, 43’ Κανός, 78’ Μπακαμπού), στους 49 βαθμούς και στο -1 από τη δεύτερη ΑΕΚ που αντιμετωπίζει στις 20:30 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (σ.σ η Ενωση έχει και το ματς με τον Ατρόνητο), αλλά και στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ένα τρίποντο που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των παικτών του Μίτσελ, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με το Τριφύλλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» (25/2, 20:30), για την 24η αγωνιστική.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Μπα και Ραμόν στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Σαμασέκου ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Φορτούνη και Κανός πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Λαμίας παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμπαντά, Στάνκο, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς και Βέργος.

Αναγκαστική αλλαγή και δοκάρια

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά η Λαμία ήταν πολύ επικίνδυνη στην κόντρα.

Στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην επίθεση, ο Τζανδάρης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Πριν τη φάση της Λαμίας, ο Γκάρι Ροντρίγκες ένιωσε ενοχλήσεις και στο 6ο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Πεπ Μπιέλ.

Το ματς είχε ρυθμό, με την μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω. Στο 14’ και στο 16’ ο Ολυμπιακός απείλησε δύο φορές, με τους Φορτούνη και Κανός. Αμφότεροι βρήκαν χώρο και σούταραν, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ.

Εξι λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έχασαν απίστευτη τριπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπακαμπού πάτησε στον Φορτούνη, αυτός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κορνέζος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στη συνέχεια ο Μπιέλ πήρε το… ριμπάουντ και σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε ενστικτωδώς. Μετά την απόκρουση, η μπάλα έφτασε στον Κανός, ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε.

Στο 35’ και στο 43’ ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια. Στην πρώτη περίπτωση ο Χουάνγκ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη δεύτερη περίπτωση ο Κανός σούταρε μέσα από την περιοχή της Λαμίας, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι του Γκαραβέλη.

Ενδιάμεσα (37’) οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα τελική, με τον Μπακαμπού. Μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο επιθετικός του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ανοιξε το σκορ ο Σαμασέκου

Ο χρόνος κυλούσε, με τους Πειραιώτες να πιέζουν και στο 44’ τελικά να ανοίγουν το σκορ με τον Σαμασέκου. Ο Ραμόν έδωσε στον μέσο από το Μάλι, αυτός βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας, έκανε το φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-0! Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

2-0 με τον Μπακαμπού

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με το πρώτο κομμάτι της επανάληψης να κυλάει χωρίς κάποια μεγάλη φάση. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Ερυθρόλευκοι στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου, έκαναν το 2-0 με τον Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ο Κανός με κάθετη πάσα έβγαλε τον Γαλλοκονγκολέζο τετ α τετ με τον Γκαραβέλη και ο επιθετικός του Ολυμπιακού με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Χαμηλό τέμπο, αλλαγές και νέο δοκάρι

Στο 64’ ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, με τους Σωκράτη και Φορτούνη να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο και τους Ντόι και Βαλμπουενά να παίρνουν τις θέσεις τους. Στο 72’ ο Βαλμπουενά βρήκε χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Εξι λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι είχαν ένα ακόμα δοκάρι. Αυτή τη φορά με τον Μπακαμπού. Ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός του Ολυμπιακού σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Γκαραβέλη και έφυγε άουτ.

Νέες αλλαγές και 3-0!

Στο 80’ ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Μασούρα αντί των Μπακαμπού και Κανός. Στο 86’ ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ με τον Μπιέλ. Ο Μαροκινός, που είχε μπει λίγα λεπτά πριν στο ματς, έδωσε στον Ισπανό και αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 3-0. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και να επιστρέφει στην Αθήνα, έχοντας τρεις βαθμούς στις αποσκευές του.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (63΄ Σλίβκα), Τζανδάρης (80΄ Μανούσος), Ρόμανιτς (63΄ Νούνιες), Τσιλούλης (74΄ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64΄ Ντε Βινσέντι), Βέργος.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονσάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (64΄ Ντόη), Μπα, Ραμόν, Σαμασέκου, Χουάνγκ, Γκάρι Ροντρίγκες (6΄ Μπιέλ), Φορτούνης (64΄ Βαλμπουενά), Κανός (80΄ Μασούρας), Μπακαμπού (80΄ Ελ Αραμπί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: