8 Φεβρουαρίου 2023

Η ζωή της Εύας Καϊλή στη φυλακή: Δουλεύει στην καθαριότητα και στο μαγείρεμα - Aμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα


 Προφυλακισμένη στις φυλακές Χάρεν παραμένει η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate, η οποία όπως έγινε γνωστό συμμετέχει σε εργασίες στη φυλακή, για τις οποίες αμείβεται.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σύμφωνα με όσα αναφέρουν βελγικά ΜΜΕ, αλλά και οι Financial Times, η κ. Καϊλή ασχολείται με το μαγείρεμα και την καθαριότητα και η αμοιβή της είναι στα 0,75 ευρώ την ώρα.

Σημειώνεται ότι ο μισθός που λάμβανε ως ευρωβουλευτής ήταν 7.146 ευρώ μηνιαίως, ενώ είχε λάβει και μηνιαίο επίδομα 4.778 ευρώ.

Σε εκτενές ρεπορτάζ το προηγούμενο διάστημα, στους Financial Times γινόταν λόγος για τη ζωή που έκανε η Εύα Καϊλή σαν σταρ του σινεμά ζώντας πολυτελή ζωή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "η Ελληνίδα πολιτικός περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της σε γιοτ στο Αιγαίο, λαμπερά νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα, έκανε παρέα με supermodels σε εκδηλώσεις, όπως η Ναόμι Κάμπελ, και περνούσε καλοκαιρινές διακοπές στο κρησφύγετο του μεγιστάνα Sir Richard Branson’s στην Καραϊβική”.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν ήδη υπό έρευνα πριν από τη σύλληψή της και στις 15 Δεκεμβρίου.

"Θα ομολόγησω όποιο ψέμα θέλουν... "

Η επόμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον των βελγικών αρχών έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου. Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1 για τις "μαρτυρικές" ώρες που περνά η εντολέας του στη φυλακή, αναφέροντας για μια ακόμη φορά τις τακτικές που εφαρμόζει η βελγική δικαιοσύνη.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, πολλές φορές έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να "ομολογήσει όποιο ψέμα θέλουν", προκειμένου να δει το παιδί της.

Η ζωή της Εύας Καϊλή στη φυλακή: Δουλεύει στην καθαριότητα και στο μαγείρεμα - Aμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα"Αυτό που συμβαίνει στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στο Βέλγιο, είναι ξένο με το ευρωπαϊκό κετκημένο, παρατηρούμε συρρίκνωση του τεκμηρίου της αθωότητας, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε όσους αγωνίζονται για να αποδείξουν την αθωότητά τους και χαίρουν πολλών προνομίων αδίστακτοι εγκληματίες που ομολογούν.

Οι σοβαρές αρχές στην Ευρώπη συγκεντρώνουν στοιχεία και αποδείξεις για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες και δεν περιορίζουν την επικοινωνία μίας μάνας με την 23 μηνών κόρη της, δεν τη βάζουν σε απομόνωση, δεν την έχουν σε ένα κελί στην αστυνομία, μέσα στο κρύο, άυπνη και αιμμοραγούσα από τον κύκλο της ζωής, προσδοκώντας ότι έτσι θα ομολογήσει αδικήματα που έχει διαπράξει.

Η ζωή της Εύας Καϊλή στη φυλακή: Δουλεύει στην καθαριότητα και στο μαγείρεμα - Aμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα - εικόνα 2Η Εύα Καϊλή έκανε μεγάλες προσπάθειες για να αποκτήσει αυτό το παιδί, έρχονται στιμές που στην απόγνωσή της μου λέει "θα ομολογήσω όποιο ψέμα θέλουν, για να μπορέσω να αγκαλιάσω την κόρη μου έστω ένα λεπτό γρηγορότερα". Μετά όμως χαλυβδώνεται και μου λέει "δε θα κληροδοτήσω στο παιδί μου την πιο ατιμωτική κατηγορία, ότι η μάνα της υπήρξε μια επίορκος πολιτικός"", δήλωσε στoν τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα ο δικηγόρος της..thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: