19 Φεβρουαρίου 2023

Περιστέρι – Ολυμπιακός 57-85: Το σήκωσε κι αυτό η ομαδάρα του Μπαρτζώκα


 Ένας σαρωτικός Ολυμπιακός, διέλυσε το Περιστέρι με 57-85 στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος και κατέκτησε το 11ο Κύπελλο της ιστορίας του και 2ο συνεχόμενο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν οδοστρωτήρας πάνω από το Περιστέρι και επικρατώντας με 57-85 της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για τη σεζόν 2022-2023. Παράσταση για έναν ρόλο ο τελικός, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι από την αρχή μέχρι το τέλος καταιγιστική και να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο στο Περιστέρι να αντιδράσει.

Ακόμα μία παράσταση από τον Σάσα Βεζένκοφ που τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Άλεκ Πίτερς έχοντας 26 πόντους με 8/11 τρίποντα. Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου για 11η φορά στην ιστορία του, με τη διαφορά να πηγαίνει και πάνω από τους 30 πόντους για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέβασε ρυθμό ο Ολυμπιακός κι επέτρεψε στο Περιστέρι να ρίξει τη διαφορά.

Με την κλασική του πεντάδα ξεκίνησε τον τελικό ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δηλαδή τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός από την αρχή, με τον Βεζένκοφ να αναλαμβάνει και πάλι δράση και να κάνει αυτό που κάνει όλη τη σεζόν, με τον φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» να ξεκινάει με πέντε γρήγορους πόντους. Οι Πειραιώτες είχαν εμφανή στόχο να ακουμπήσουν την μπάλα στον Φαλ και ο Γάλλος είτε εκτελούσε είτε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, για να φτάσει ο Ολυμπιακός πολύ γρήγορα στο +10 (5-15). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό στο +16 (10-26).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πίτερς που πέρασε στο παρκέ συνέχισε το επιθετικό ρεσιτάλ του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν ένα σερί 15-1 για το τρομερό +30 (11-41) και τον Πίτερς να έχει 11 πόντους με 3/3 τρίποντα και 1/1 δίποντο. Ο Μπίλαν σταμάτησε το σερί πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι της ομάδας του Σπανούλη στην περίοδο, ενώ δύο τρίποντα από Ντένμον και Φρανσίσκο έφεραν τη διαφορά στους 24 (19-43). Ο Πίτερς και ο Ντένμον με δύο βολές διαμόρφωσε το 21-45, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία διαφορά στην εικόνα του, ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει ό,τι ήθελε στο ματς με το Περιστέρι να είναι παραδομένο στις… ορέξεις των παικτών του Μπαρτζώκα και τον Πίτερς να έχει πάρει ολοκληρωτικά τη σκυτάλη από τον Βεζένκοφ και να «πυροβολεί» από παντού. Οι τυπικά γηπεδούχοι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ρίξουν τη διαφορά σε υποφερτά επίπεδα στην τρίτη περίοδο, τον Ολυμπιακό να έχει πλέον ρίξει τον ρυθμό του και να κάνει διαχείριση. Ο κόσμος στα «Αοράκια» ζήτησε και τον Τζόρτζ Πάπας, ο Μπαρτζώκας δεν τους χάλασε το χατίρι και ο ομογενής γκαρντ πέρασε στο ματς και αγωνίστηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Το τελικό 57-85 αντικατοπτρίζει την εικόνα του τελικού, όπου ο Ολυμπιακός απέδειξε για ακόμα μία φορά την τεράστια ποιότητα που διαθέτει και την κυριαρχία του στην Ελλάδα.

Περιστέρι (Σπανούλης): Μπίλαν 2 , Φρανσίσκο 5 (2/9 σουτ) , Κόλεμαν 2 , Μωραΐτης 16 (3/8 τρίποντα) , Ραντάνοβ 2, Πουλιαμότης 6 (2) Ντένμον 7 (2/8 σουτ) , Κασελάκης 3 (1) , Χουγκάζ 7 (4 ριμπάουντ), Χάμερ 7 (5 ασίστ), Ζούγρης

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (5 ασίστ) , Κάναν 3 , Λούντζης, Λαρεντζάκης (3 λάθη), Πάπας, Φαλ 13 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ) , Σλούκας 5 , Βεζένκοβ 20 (4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 9 , Μπόλομποϊ 3 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη) , Πίτερς 26 (8/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 4  .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: